Soroca a pierdut un om și un specialist deosebit. Ala Solovei a plecat la ceruri.

0
1651

Raionul Soroca a pierdut astăzi, 13 ianuarie, un om deosebit și un bun specialist. Doamna Ala Solovei, specialist principal în cadrul Direcției Învățământ Soroca, a plecat dintre noi pentru totdeauna, lăsând în urmă un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o.

Un psiholog devotat profesiei, un specialist cu literă mare, doamna Ala Solovei s-a remarcat prin responsabilitatea creșterii profesionale a cadrelor didactice din raion.

„Astăzi, în ajun de sfântă sărbătoare, a plecat să vestească pluguşorul străbun celor din veşnicie, colega şi prietena noastră, dna Ala Solovei. Am sperat pâna-n ultima clipă, că Dumnezeu va mai îngădui să petrecem împreună, aici pe pământ, momente frumoase şi vom lucra la zidirea cuvântului şi a procesului educaţiei din raion. Însă voia lui Dumnezeu a fost alta. Avea nevoie de un om minunat acolo-n cer. Cu profundă tristețe ne alăturăm durerii familiei şi ne rugăm de putere multă şi de alinare sufletească în această grea încercare!Odihnă veşnică, draga noastră prietenă! Va rămâne vie amintirea ta printre noi!”, – a scris pe pagina de facebook Direcția Învățământ Soroca.

„A fost ca o ploaie cu soare, după care întotdeauna apare curcubeul – fereastră deschisă spre noi orizonturi… Inteligentă, profund gânditoare și mereu plină de dragoste de viață. Purta în ea frumoasele povești ale neamului și neamurilor. Discuțiile pe care le aveam trezeau ecouri frumoase cu unde de înțelepciune și acea veșnicie care s-a nascut la sat.. și în Cosăuțul ei drag de pe malul Nistrului. Mii de copii și parinți păstrează în suflet amprenta învățăturilor ei…Veșnică amintirea. Dumnezeu s-o ierte. Putere și alinare rudelor.„, -a adăugat vicepreședinta raionului Soroca, Svetlana Păunescu.

„Raionul și orașul Soroca, pentru membrii AGIRoMd, mereu se asociază cu colega noastră, dna Ala Solovei. Un om profund, veșnic în mișcare și în continuă dezvoltare.Cu siguranță, viața noastră de azi încolo va fi altfel!În aceste clipe de grea încercare, comunitatea cadrelor didactice, membrii AGIRoMd sunt profund întristați de trecerea la cele veșnice a Dnei Ala Solovei, specialist principal în cadrul Direcției de Învățământ Soroca, metodist, psiholog, master în științe sociale, o mamă și o soție grijulie.Dorea tare mult să trăiască, era îngrijorată de starea în care se află, dar virusul nemilos a decis să biruie această luptă inegală. De-a lungul anilor, Dna Solovei s-a remarcat prin responsabilitatea creșterii profesionale a cadrelor didactice din raion. A fost mereu conectată la toate reformele iniţiate în sistem şi avea o opinie respectată la Ministerul de resort, la Direcţia de Învăţământ precum şi în faţa comunităţii. A fost ca o mamă, prietenă și soră pentru sute de cadre didactice. A fost ascultată și apreciată pentru inteligența Dumneaei precum și pentru stilul inedit de manager flexibil, democratic şi constructiv.A fost o profesoară și un psiholog talentat care a dăruit priceperea și talentul pentru a educa generații de copii și a le găsi cheița individualității. A fost… E greu să spui despre Dna Solovei la timpul trecut…Ne va rămâne în suflet ca un model pentru toți cei care grijim tărâmul educației. Vom fi responsabili pentru amintirea veșnică a Doamnei Ala Solovei, care nu mai este printre noi, dar care ne va îndruma și ne va ajuta din Cer pentru ca viața aici pe Pământ să ne fie mai cu rost.Vă vom ține minte și vom aprecia mereu tot ce ați realizat pentru sistemul educațional din Republica Moldova.Zbor lin şi adio, scumpa noastră, Dna Ala Solovei!Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor – profesori, educatori, psihologi, manageri din raionul Soroca și tuturor celor care au cunoscut-o și au prețuit-o pe Dna Ala Solovei. Dumnezeu să o odihnească în pace!„, – a semnat M. Marin, președinte AGIRoMd, în numele comunităţii Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din Republica Moldova – AGIRoMd.

PUBLICITATE