550 de gospodării din Sudarca se pot conecta la apeduct

0
536
Anatolii Lisnic, primarul comunei Sudarca, raionul Donduşeni

– Sunt primar al comunei Sudarca la al treilea mandat. Drept scop mi-am propus în acest an să reuşesc rezolvarea problemei ce ţine de asigurare cu apă potabilă a localităţii.

În acest scop am reuşit implementarea proiectului privind apeductul în sumă de 11 mln lei, dintre care 240 mii este aportul primăriei, asigurat de către Fondul Ecologic Naţional. Astfel cele 550 de gospodării de la Sudarca se pot conecta la apeduct, dintre care 300 deja sunt cu actele în regulă.

Am efectuat reparaţii curente la Casa de Cultură din Sudarca în sumă de 50 mii lei. Lucrări de reparaţii s-au efectuat şi la casa de cultură din Braicău. Aici s-au cheltuit 70 mii lei.

S-a construit un grup sanitar pe teritoriul primăriei în sumă de 68 mii lei. Am beneficiat de reparaţia drumurilor locale din cadrul proiectului Drumuri bune în sumă de 1 mln 100 mii lei.

S-a asfaltat porţiunea de drum spre cimitir şi stadion. Se duc lucrări de construcţie la grădiniţa de copii din Braicău. Aici în scurt timp va fi dată în exploatare cazangeria, care costă alţi 80 mii lei.

S-au efectuat reparaţii capitale la blocul A a grădiniţei de copii din comună. În acest scop au fost alocaţi 259 mii lei. În rest este activitatea zi de zi, buna comunicare cu sătenii mei, dar şi alte direcţii, secţii, instituţii din raion, republică.

PUBLICITATE