Corina Teleatnic: „Trăiesc prin muzică”

0
580

Corina Teleatnic s-a învrednicit cu Premiul Mare la concursul național de Creație a Tinerei Generații ARS ADOLESCENTINA, etapa Muzică, la 24 noiembrie 2020.

„O voce de invidiat, scrie despre ea, Zina Izbaș, distinsa jurnalistă şi scriitoare, inițiatoarea concursului. Piesa „Cred în dragostea mea”, pe muzica de Petre Teodorovici,  versuri Grigore Vieru, e aleasă corespunzător. Are și o ținută pe potrivă. S-a manifestat liber și firesc la interpretare. Felicitări!”

         La cei 17 ani ai săi frumoși, Corina Teleatnic studiază la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din or. Soroca și visează la o carieră muzicală, pentru că muzica este ceea ce o reprezintă, prin ea trăiește și în ea se regăsește. „Îmi doresc să ajung o interpretă de succes, iar melodiile mele să fie ascultate în toată lumea! Am aflat de acest concurs de la profesoara mea de canto din colegiu, doamna Olga Avramioti. Cu ajutorul dumneaei am ales o piesă lirică care mi s-a potrivit bine vocii. Am înregistrat filmarea alături de domnul Alexandru Belinschi care m-a acompaniat la chitară și-i sunt nespus de recunoscătoare. Desigur, cel mai mult m-a susținut familia, profesorii și colegii mei!”

Spre universul muzicii, Corina pășește de la vârsta de 5 ani. Tata este cel de la care a moștenit talentul și care o îndrumă să se dezvolte încontinuu pe tărâmul muzical. La fel și fratele, care studiază acordeonul la aceeași instituție cu ea, e cel care o susține la toate concursurile și concertele. Iar despre mama ei, Corina povestește că „chiar dacă lucrează în domeniul medicinii, este cea mai puternică doză a mea de susținere și curaj, fără de care drumul meu în muzică nu s-ar fi dezvoltat an de an. La fiecare ieșire pe scenă mama este lângă mine și trăiește și ea exact aceleași sentimente care există în sufletul meu!”

Corina face parte din ansamblul coral „Divinitate”, conducător Ion Rotari și ansamblul folcloric „Colinda”, conducătoare Tamara Boboc-Cosciug. A participat la multe festivaluri și concursuri, atât locale, raionale, cât și naționale și internaționale cum ar fi: MusicForKids International Festival, România, unde a obținut Premiul Mare; Festivalul-Concurs „Floarea omeniei”, Chișinău, unde la fel a obținut Premiul Mare și Locul 1; Festivalul-concurs de Muzică Vocală și Instrumentală „Orpheus”, Bălți – Locul 1; Festivalul-Concurs de poezie și cântec „Dumitru Matcovschi” – Locul 1; Festivalul-Concurs International „Миi Зiрковии Час”, Ukraina-Locul 1; Festivalul International „Plai Natal”, Chișinău-locul 1; iar cel mai recent – Festivalului concurs de romanță românească ,,Anastasia Briciuc”, Cosăuți, 2020 – Premiul III.

„Mă simt cuprinsă de muzică, iar atunci când cânt nutresc un sentiment puternic ce-mi dă aripi sufletului!” Corina este o ființă emotivă, iar pe scenă sentimentele ei au talentul de a se uni cu mesajul melodiei, dând vocii sale un farmec deosebit și puterea de a transmite armonie către inimile tuturor spectatorilor.

Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE