Împreună cu sătenii se fac lucruri frumoase la Rediul Mare

0
298
Ludmila Harabari, primarul satului Rediul Mare, raionul Donduşeni

– În acest an am reuşit să dăm start iluminatului stradal la Rediul Mare. S-au făcut proiecte pentru toate staţiile electrice, pentru toate cinci s-au procurat contoare. S-au iluminat paralel câteva străzi. Pentru un suport de 100 mii de la Guvern. Vom continua acest proiect şi la anul. Am reparat 3 km de drum în variantă albă şi 650 metri în asfalt. Banii au fost alocaţi din cadrul proiectului „Drumuri bune”. În primul meu mandat în calitate de primar am efectuat un şir de reparaţii la edificiile de menire socială, culturală şi învățământ, în acest an doar am împrospătat ce nu s-a păstrat. Bunăoară am schimbat pompa din fântâna ce aprovizionează întreg satul cu apă potabilă. S-au făcut lucrări de amenajare la cimitirul sătesc. Aici au venit cu contribuţii şi sătenii mei.

Conlucrăm cu asociaţia obştească „Zorile Nordului” din orăşelul Donduşeni. Îmi doresc foarte mult să înfrăţesc satul nostru cu alte sate şi comune din România, lucru la care am muncit, dar fără rezultat.

Îmi mai propun, ca atunci când vom depăşi pandemia să avem mai multe activităţi culturale, legate de trecutul satului, care ar readuce faima lăutarilor de pe vremuri, inclusiv tot ce e legat de istoria acestora, muzica, tradiţiile şi obiceiurile.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.