Respectarea prevederilor regulamentului circulației rutiere, în atenția polițiștilor

0
290

Astăzi, de către angajații Secției Securitate Publică al Inspectoratului de Poliție Soroca, au fost organizate și desfășurate mai multe activități de prevenire pe teritoriul raionului Soroca, cetățenii fiind informați despre respectarea prevederilor regulamentului circulației rutiere, sancțiunile aplicabile la compartimentul respectiv.

Cele mai frecvente încălcări ale Regulamentului de Circulație Rutieră, soldate cu persoane traumatizate sau/și decedate, au avut loc din cauza vitezei excesive, șofatului în stare de ebrietate și a imprudenței în trafic.

În scopul prevenirii #Accidentelor_Ruriere și reducerea riscului tamponării pietonilor, Inspectoratul de poliție Soroca desfășoară mai multe activități de prevenire.

Menirea poliției este de a informa și sensibiliza cetățenii despre respectarea regulilor circulației rutiere, adoptarea unui comportament respectuos între participanții în trafic și informarea privind riscurile asociate circulației rutiere în cazul abaterilor grave de la prevederile regulamentului circulației rutiere, precum și conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate, excesul de viteză și neacordarea priorității pietonilor.

PUBLICITATE