De-a ascunselea în poeţică şi bowling în casă

0
71

Corina şi Ion Scutelnic din oraşul Floreşti cresc şi educă două fetiţe, Ionela şi Alexandra. Carantina i-a „prins” în casă la sol, impunându-le obligaţiunea să respecte restricţiile. Sigur, o fac întocmai, dar cu multă energie, zâmbete, umor şi… veselie. Înt-atât că şi găinile sunt implicate în activitatea carantinică? Cum? Vă povestesc pe îndelete.
Sigur, o mare parte a zilei este dedicată activităţii profesionale, temelor şi lecţiilor, dar nu înainte de a face gimnastică cu muzică ritmică şi ca mami, împreună cu fiicele, să pregătească omleta de dimineaţă. Credeţi că implicarea găinilor în carantină s-a sfârşit aici? Ba bine că nu! De câteva ori pe săptămână, serile, mami Corina, tati Ion, Ionela şi Alexandra se joacă de-a „ascunselea!”. Chiar s-a întâmplat odată că tustrei au căutat-o îndelung pe mami, şi prin casă, şi prin toată ograda… Unde credeţi că s-a ascuns mami? Aveţi dreptate! În poeţica cu găini care, de fapt, au încercat să o trădeze, cotcodăcind năprasnic, dar soţul, care o căuta disperat prin împrejurime, aşa şi nu s-a dumerit unde să-şi caute consoarta…
Plimbările cu bicicleta prin ogradă, bowling prin casă improvizat cu pahare de unică folosinţă şi o minge nu prea mare, frământări de limbă, ghicitorile, la fel au devenit o tradiţie în carantină.
Corina şi-a adus aminte de jocurile copilăriei – „Pătrăţica”, săritul în elastic şi cu coarda. Să ştiţi că fac bine, mi-a zis ea însufleţită prin telefon. Fiicelor le place foarte mult.
Sărbătorile de Paşti le-a motivat pe bunica, mami şi fiice să confecţioneze ouă croşetate, o compoziţie frumoasă din materiale reciclabile un pom cu flori. Pentru asta au folosit un ram de pom cu floricele lipite de el. Sub „copac” au pus un coşuleţ cu ouă decorate şi un iepuraş.
Deseori în casă se petrec turnee – bunicul Ion, Ionela şi tati joacă şah.
Dar voi ce mai faceţi în carantină? Apropo, dacă vă veţi juca de-a „ascunselea”, să ştiţi că poeţica e un loc de nădejde.
Elena Țîrdea

PUBLICITATE