Interviu de la distanță „Fac tot ce pot până la epuizare”

0
140
Angela Crucichevici, plină de vise și speranțe

N.N. Doamnă Angela Crucichevici, recent ați fost aleasă în funcția de șefă a Secției Cultură, Tineret și Sport a Consiliului Raional Ocnița. Felicitări! Cum vă desfășurați activitatea în aceste condiții de izolare la domiciliu?

  1. Crucichevici: Mulțumesc din suflet pentru felicitări. Off! Îmi îmblă capul ca roata. Am devenit bunică pentru a treia oară. Nepoțelul s-a născut prematur, nora e la spital, iar eu m-am văzut nevoită să-mi iau foaie de boală ca să stau acasă cu ceilalți doi nepoței: unul de un anișor și altul de 4 ani.

N.N.: Ce bunică grijulie! Încă o data felicitări! Oricum trebuie să stăm acasă cu toții. Dar v-am văzut sâmbătă trecută la TRM în emisiunea „La noi în sat” cu 4 colective minunate.

  1. Crucichevici: Vă mulțumesc frumos și eu încă o dată! Vreau să precizezi că emisiunea nu a fost în direct. Înregistrarea a fost făcută pe 6 februarie. De ani buni mă strădui să promovez tot ce avem mai bun și mai frumos în  localitățile raionului. La această emisiune am mers cu ansamblurile folclorice „Țărăncuța” din satul Paladea, „Lencăuțeanca”, care este cartea de vizită a raionului Ocnița de ani de zile, ansamblul de dansuri populare „Cimbrișor” din Clocușna și Studioul Coregrafic „Inspirație” de la Casa orășenească de Cultură. Mai am trei colective să le duc la înregistrări. Trebuia s-o facem acum pentru Sfintele Paști. E vorba de  Ansamblul folcloric de bărbați „Teiuș” și Ansamblul de femei „Doruleț” de la Casa de Cultură Lipnic, Ansamblul „Cusarenii” de la Casa de  Cultură Bârnova – toate cu titlu model. Apropo, să fi fost totul bine, azi ne întorceam din Belorusia. Am avut o invitație la un festival internațional  de dans, unde trebuia să mergem  cu ansamblurile de  dans „Inspirație” și „Izvoraș” de la Casa de Cultură Ocnița.

N.N.: Poate dă Domnul și scăpăm de această pandemie, epidemie, de acest virus cu coroană. Ce alte proiecte v-ați propus să realizați în acest an?

 A. Crucichevici: Multe am în plan de realizat. Participări la festivaluri și concursuri raionale, republicane, internaționale.Vreau să înființez o Asociație Obștească a conducătorilor artistici ca să ne putem implica mai ușor în diferite proiecte finanțate fie de donatori străini, fie de guvernul de la Chișinău. Voi continua să lucrez în proiectul Festivalului Internațional al Dansului pe care îl desfășurăm cu trei țări: Polonia, Slovenia, Belorusia. Ne-am propus să încheiem acorduri de colaborare cu Centrele Culturale din Arad și Botoșani, România. Fac tot ce pot până la epuizare pentru promovarea colectivelor artistice, pentru faima raionului nostru. Eu alcătuiesc scenariile, fac regia, moderez.

N.N.:Minunat! Inspirație cu har și dar de Sus în continuare!

A. Crucichevici: Să vă audă Domnul!

                                A întreținut dialogul, Nina Neculce

PUBLICITATE