Orașul Soroca intră în carantină!

0
2425

Statistica îngrijorătoare din or. Soroca (22 cazuri) a determinat membrii Comisiei pentru Situații Excepționale să ia decizia de instituire a regimului de carantină în această regiune. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale, desfășurată în această seară.

În ultimele 24 de ore în țară au intrat 1815 persoane și 1038 au ieșit. Totodată, pe 31 martie, la ora 21.30 la Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza o cursă din Paris cu 220 de cetățeni ai Republicii Moldova repatriați. Prim-ministrul a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere al cetățenilor moldoveni și din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări. Acestea sunt Marea Britanie, Franța, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia și altele. Ministrul Țulea a precizat că vor fi selectați operatorii avia, ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.

Evoluția cazurilor de transmitere locală, împreună cu numărul mare de conaționali veniți din state unde epidemia COVID-19 progresează determină menținerea măsurilor restrictive adoptate și  întreprinderea acțiunilor de determinare a respectării lor.

Membrii Comisiei au discutat și au adoptat un șir de decizii menite contribuie la prevenirea răspândirii epidemiei.

PUBLICITATE