Starea celor 6 persoane infectate cu noul tip de Coronavirus este stabilă, de gravitate medie

0
258

Viorica Dumbrăveanu a menționat că toate instituțiile medicale strategice desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, sunt pregătite să acorde asistență medicală în volum deplin, dispun de stocuri suficiente de medicamente antivirale, de echipamente medicale și de protecție a personalului medical.

Totodată, aceasta a menționat că a ajuns în țară lotul de teste pentru depistarea Coronavirusului de tip nou, fiind consolidate capacitățile laboratorului ANSP. Suplimentar, a fost primit un lot de ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății, ce cuprinde echipamente de protecție pentru personalul medical. La fel, există deschiderea din partea Băncii Mondiale și a partenerilor, inclusiv a Federației Ruse și China să ofere asistență în acest sens.

Conform informației prezentate în această dimineață la ședința Punctului Focal Național, la ora actuală, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” sunt internați 27 de pacienți cu suspecție la infecția cu COVID19, iar la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, 12 persoane, dintre care două mame și zece copii. Starea celor șase pacienți confirmați anterior cu noul tip de  Coronavirus este de gravitate medie.

În ultimele 24h în țară au intrat 17697 persoane și au fost îndeplinite 2681 fișe epidemiologice.

PUBLICITATE