Sărut, femeie, mâna ta, întotdeauna muncitoare

0
575

Primăria Municipiului Soroca, sub egida doamnei primar, Lilia Pilipețchi, cu ocazia zilei de 8 Martie a dăruit flori și mărțișoare doamnelor și domnișoarelor, pentru a aduce un strop de fericire și multe zâmbete pe buzele lor. O atenție sporită a fost acordată angajatelor din cadrul Serviciul de Amenajare și Înverzire, acelor femei care zi de zi muncesc pe străzile Sorocii, în parcuri și în toate spațiile publice, pe timp de ploaie sau vânt, pentru ca cetățenii să se bucure de un oraș curat și confortabil pentru trai. Locuitorii municipiului au observat schimbările plăcute în aspectul urbei, chiar de la intrarea în oraș, pe cheiul Nistrului, în toate cartierele, până și în locurile mai umbrite. ”Acum toți locuitorii orașului Soroca trebuie sa păstreze curățenia, afirmă încrezătoare Corina Bruchir, soroceancă. Cu cât mai mult o să le pese oamenilor de tot ce e curat și frumos, cu atâta orașul va păși înainte. Bravo primăriei, bravo celor ce au muncit!” De aceeași părere este și Vera Prisacaru: ”Foarte bine că se face curat, că se strânge toată mizeria din jur, dar toți ar trebui să prețuiască munca care se depune, să înțeleagă că este curat acolo, unde fiecare strânge după dânsul!”. ”Toți se revoltă că e gunoi peste tot, dar oare cine îl aruncă???, întrebă Olga Corbu. Mulțumim celor care muncesc pentru a face Soroca mai curată! Iar ceilalți să nu uite că e frumos acolo unde se păstrează!”.

În aceste zile, la început de primăvară, orașul este în plină campanie de salubrizare. Conform dispoziției primarului,  în perioada 16 martie -18 aprilie este anunțată ca perioada de amenajare și înverzire a teritoriului. Agenții economici, dar și persoanele fizice sunt chemați să participe activ la realizarea măsurilor preconizate, pentru îmbunătățirea aspectului estetic a municipiului Soroca și pregătirea către sărbătorile de Paște.

Zi după zi, municipiul devine mai luminos și mai aranjat. Toate străzile sunt curățate, terenurile adiacente trotuarelor sunt aduse în ordine, sunt curățați copacii și arbuștii. O muncă enormă depusă regulat de către un colectiv preponderent feminin, multe dintre angajate sunt deja pensionare, iar unele persoane sunt cu necesități speciale. Pentru a le încuraja, de Ziua Internațională a Femeilor, doamna primar le-a organizat o masă de sărbătoare, urându-le multă sănătate, zile cu soare și lumină în suflet.

Iar pentru a le aduce mai multă bucurie, a lansat un anunț în care îndeamnă toți agenții economici care nu sunt indiferenți de soarta orașului, de starea fizică și morală a acestor femei, să contribuie la organizarea zilnică a unui prânz cald pentru angajatele Serviciul de Amenajare și Înverzire, care merită apreciate. Doritorii de a susține acest demers pot transfera suport financiar pe contul cantinei sociale:

ÎI ”Groza”

c/f 1007607004469

MD35VI000002224406176MDL

BC Victoriabank fil.6 Soroca

VICBMD2X808

PUBLICITATE