Peste 130 mii locuitori din 44 localități beneficiază de servicii locale îmbunătățite, grație Asociațiilor de băștinași

0
41

locuitori datorită granturilor oferite în 2019, de PNUD, cu sprijinul financiar al Guvernului Elveției, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Forumul inițiativelor CuDragpentruAcasa, desfășurat pe 27 februarie la Chișinău, a celebrat rezultatele obținute. Or, datorită activismului și dedicației, asociațiile de băștinași au mobilizat în total 183.791 de dolari, pe lângă cei peste 160 de mii dolari oferiți de Guvernul Elveției. Celor 44 de asociații de băștinași, din diverse regiuni ale țării, le-au fost decernate diplome pentru  implementarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii și serviciilor publice locale și cu  implicarea autorităților locale și băștinașilor.

Cele 44 de asociații de băștinași au împărtășit experiența lor cu cei 150 participanți la forum: reprezentanți ai autorităților locale, grupuri de inițiativă și asociații de băștinași nou-create. Grupurile de inițiativă și asociațiile de băștinași nou-create pot depune dosarele de participare și în acest an pentru două programe de granturi:

La programul de granturi „Incubator” pot depune dosarele de participare asociațiile de băștinași la început de cale sau grupurile de inițiativă care își propun crearea unei asociații eficiente. Inițiativele selectate vor primi finanțare de până la 1000 de dolari.

La programul de granturi „Accelerator 1+1” pot depune dosarele asociațiile de băștinași înregistrate, cu experiență demonstrată de implementare a unui proiect local. Asociațiile vor beneficia de un grant sub formă de co-finanțare de până la 10.000 de dolari, în baza formulei 1+1 (suma grantului oferit de PNUD și Guvernul Elveției asociației de băștinași va fi echivalentă cu contribuțiile colectate din diasporă atât online, cât și offline).

Data limită pentru depunerea dosarelor este 27 martie 2020.

PUBLICITATE