Forumul anual al femeilor din Moldova, la cea de-a V-a ediție

0
93

Circa 350 de femei antreprenor din Republica Moldova au participat, la cea de-a V-a ediție a Forumului Anual al Femeilor din Moldova, organizat de Platforma Națională a Femeilor în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Genericul ediției din acest an este „FEMEI pentru FEMEI” și au avut scopul de a contura rolul asocierii femeilor, precum și de a identifica soluții pentru provocările acestora din activitatea antreprenorială și din viața socială. Oaspete de onoare a Forumului Anual al Femeilor din Moldova a fost prim ministrul Ion Chicu, care a venit cu un mesaj de încurajare și susținere pentru femeile de afaceri din Republica Moldova. Iulia Costin, directorul general ODIMM și președintele PNFM a subliniat faptul că femeile sunt pe an ce trece tot mai active în orice domeniu de activitate și obțin rezultate de excelență.

  • De 7 ani împreună cu membrii Platformei, dezvoltăm și susținem mediul de afaceri feminin din Moldova atât la nivel național, cât și internațional.  În ultimii ani, femeile au evoluat mult în domeniul competențelor, au crescut și au înregistrat performanțe. Astăzi am pus accentul pe antreprenoriatul feminin în Moldova, probleme și modele de femei antreprenor care au reușit să facă față eșecului. Continuăm să rămânem împreună pentru că toate ne dorim să construim în fiecare zi o lume în care femeile au curajul să iasă în față și întâlnirea de astăzi este simbolul ambiției noastre, – a menționat Iulia Costin.

Femeile antreprenor din Moldova au și susținerea din partea Uniunii Europene. Prezentă la eveniment, Iuliana Drăgălin, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii a dat asigurări că autoritățile vor susține în continuare inițiativele menite să crească numărul femeilor în afaceri.  Totodată, a sugerat asistenței drept deziderat pe viitor ca afacerile create și susținute de femei să stea la baza economiei Republicii Moldova.

La Forum au fost prezentate rezultatele unui exercițiu practic privind avantajele asocierii femeilor, care s-a desfășurat pe 7 decembrie,  la care au participat 130 de femei și au fost improvizate 3 modele de asociații cu pachete concrete de servicii pentru membrii săi.  Forumul Anual al Femeilor, tradițional, a reunit persoane din diferite domenii de activitate: reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, reprezentante ale mediului de afaceri, parteneri de dezvoltare naționali și internaționali, asociații de business, societatea civilă, etc. Evenimentul a găzduit și tradiționala “Gala Antreprenoriatului Feminin”, care celebrează excelența femeilor în societate. Șapte femei de afaceri au fost premiate, printre acestea și Ludmila Catlabuga desemnată „Femeia anului”. Ludmila are o fermă de vaci cu peste o sută de capete, în satul Visoca din raionul Soroca. Deşi la început i-a fost cam greu, ea a reuşit să facă faţă provocărilor.

– Poate a fost asta în primii ani de activitate, pentru că, vă daţi seama, o femeie când începe o activitate mai ales economică sau mai ales în zootehnie sau agricultură, este foarte complicat. Dar încet, încet, am încercat şi am depus mult efort ca să pot recăpăta încrederea angajaţilor şi să-i facă să înţeleagă că, poate unde nu cunosc mă mai învaţă şi ei, dar în general, o femeie poate, – a spus Ludmila Catlabuga, femeie de afaceri.

Forumul Anual al Femeilor din Moldova constituie cea mai mare platformă de socializare și de susținere dedicată femeilor din Moldova, având drept scop facilitarea schimbului de experiențe și bunelor practici.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.