Numărul persoanelor intoxicate la Soroca a ajuns la 44

0
2371

Patruzeci și patru de oameni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la o masă de pomenire în satul Holoșnița. Potrivit medicilor 32 de oameni, printre care 6 copii, sunt internați în secția de boli infecţioase a spitalul din Soroca, doi copii sunt internați în secția pediatrie a spitalului, pentru supraveghere, alții 8 sunt internați la spitalul din Florești. Printre pacienții de la Florești este internat și un copil starea căruia la moment este gravă, dar stabilă, și doi pacienți printre care și un angajat al firmei care a prestat serviciile de catering sunt internați în spitalul din Drochia.

Oamenii susțin că bucatele au fost pregătite de o firmă de catering din Drochia. Totodată pacienții spun că nu știu de la ce anume ar fi apărut toxiinfecţia alimentară, deoarece au gustat din toate bucatele.

Cei mai mulți s-au adresat la spital cu stare general de rău, greață, vomă, dureri de burtă și febră. Şeful centrului de Sănătate Publică de la Soroca nu exclude că bucatele puteau fi infestate cu salmonella.

  • Ne-am deplasat cu reprezentanții ANSA la fața locului. S-au recoltat probe de produse alimentare, dar și probe de la pacienți, care deja sunt în lucru în laboratorul Centrului de Sănătate Publică. În 3-5 zile  urmează să avem rezultatele exacte a cauzei acestei toxiinfecţii alimentare. Masa de pomenire a avut loc în casa de cultură din localitate. În teritoriu au fost întreprinse măsuri de dezinfectare și au fost informate persoanele ca să nu folosească nimic din produsele care au fost pregătite la masa de pomenire. Reieşind din faptul că temperatura de afară este ridicată, de condiţiile unde s-au servit bucatele și condiţiile de transportare, ancheta va stabili cauzele, – a menționat Vladimir Guțu, șeful Direcţiei Centrul de Sănătate Publică Soroca.

Potrivit medicilor, bolnavii sunt în stare medie şi rămân internaţi în continuare în spital.

În total la masa de pomenire ar fi participat 60 – 70 de persoane.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.