La plăcinte înainte, spre Hăsnășenii Mari!

0
291

De Duminica Mare, în s. Hăsnășenii Mari din r. Drochia a avut loc Festivalul Plăcintelor la cea de-a treia ediție. Cu vișină și brânză, cu legume, dulci sau sărate – pentru toate gusturile au fost savurate plăcintele pregătite de cele mai iscusite gospodine din regiune. Muzica și dansul, voia bună și tradițiile populare au dominat pe tot parcursul zilei. Cu această ocazie, fiind deschise și ușile Muzeului de Istorie și Etnografie din localitate – dovadă a prețuirii trecutului strămoșesc.

Evenimentul tradițional este organizat de Primăria Hăsnășenii Mari, în frunte cu primarul Valeriu Varmari și Secția Cultură a Raionului Drochia.

Festivalul Plăcintelor de Duminică Mare la Hăsnășenii Mari

Geplaatst door Ziarul Nostru op Zondag 16 juni 2019

Festivalul Plăcintelor de Duminica Mare la Hăsnășenii Mari, Drochia Ziarul NostruJoacă cu foc Ansamblul ”Brâuleț” din Cubolta, Sîngerei!

Geplaatst door Ludmila Talmazan op Zondag 16 juni 2019

Vizitatorii s-au putut delecta cu bucate tradiționale pregătite în aer liber.  Proprietarii celor 8 stâne de capre și oi din sat au contribuit financiar și cu produse din carne pentru ospăț. Cea mai gustoasă ciorbă de pește a fost pregătiră la ceaun de către pescarul Petru Mazurchevici. Mulțumiri au fost aduse tuturor partenerilor și celor care au contribuit la buna organizare și desfășurare a sărbătorii, în mod special, agenților economici, SRL Vetrade Agro, domnilor Mihai Mazurchevici, Mihail Ciofu, Alic Grosu, Emil Gagiu, Victor Porcescu și instituțiilor publice din localitate care au organizat expoziția: gimnaziul, grădinița, poșta, centrul medical, casa de cultură, precum și celor 13 ansambluri artistice din raion care au evoluat pe scenă și, nu în ultimul rând, tuturor vizitatorilor.

Împreună se pot face lucruri minunate pentru viața satului și promovarea valorilor strămoșești.

Mai multe informații, citiți în ”Ziarul Nostru”.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.