Beciuri inundate și drumuri blocate în urma ploilor abundente (Video)

0
158
Foto: dse.md

În urma ploilor torențiale înregistrate în după amiaza zilei de  18 mai, salvatorii au fost solicitați pentru a interveni la pomparea apei din mai multe gospodării particulare din raioanele Drochia, Soroca, Florești, Rîșcani și Ocnița.

La Soroca s-a  intervenit în localitățile Redi-Cerișnovăț , Bulboci, Cremenciug, Oclanda și Iarova pentru pomparea apei din mai multe beciuri și subsoluri. În localitatea Redi – Cereșnovăț apa a deteriorat o porțiune de 0,6 km de drum local. Angajații IGSU au intervenit pentru evacuarea apelor din 5 gospodării particulare, dar și defrișarea unui copac căzut pe traseu în localitatea Voloave. În aceste localități au fost dislocați pompieri pentru interveni în caz de necesitate.

Pompierii au intervenit și în orașul Drochia pentru evacuarea apelor din subsolul a trei blocuri de locuit și patru gospodării la sol.  În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit.

La Ocnița în localitățile Călărășăuca și Unguri a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează la fața locului pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitațiilor.

În continuare IGSU monitorizează situația din țară și îndemnă oamenii să apeleze Serviciul 112 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Salvatorii îndemnă gestionarii de bazine acvatice să verifice starea barajelor și a digurilor de protecție pentru a evita producerea inundațiilor.

PUBLICITATE