PE ARIPILE MUZELOR

0
177

În Duminica Floriilor, peste 50 de tineri înaripați de arta cuvântului au participat la concursul de creație și al declamatorilor ”Pe Aripile Muzelor” organizat de Teatrul ”Veniamin Apostol” și Consiliul Raional Soroca. La categoria declamatori, participanții au recitat cu expresivitate din creația lui Gheorghe Vodă, poetul care nu a lăsat „umbra să se mărească”, regizor și scenarist, care ar fi împlinit vârsta de 85 de ani în 2019. Cu această ocazie, tinerii i-au redescoperit scrierile pline de dragoste de viață și au încercat să transmită cu emoție mesajul textelor cu vădită conștiință estetică națională. Compartimentul ”Creație” a scos în lumină noi talente lirice. Textele cele mai bune vor ajunge în pagini scoase la tipar, a promis, clădind astfel încrederea tinerilor, președintele juriului, poetul Petre Popa. Mândră de discipolii săi, care au cules cele mai multe premii, profesoara de limbă și literatură română, Cristina Prisacaru i-a susținut, din sală, cu emoții frumoase: ”Elevii L.T. „Petru Rareș” au trăit din plin duminica. Versul lui Gheorghe Vodă le-a fost călăuză în lumea frumosului. Aici au reușit să treacă de obstacolele propriului EU și să identifice cărări inedite ale cunoașterii.”

Premiul Mare, în acest an, a fost ridicat de Velicev Chiril, câștigătorului Locului I ”Creație” în anului trecut, elev în clasa a XI-a, L.T ”Constantin Stere” din Soroca. Seturi de cărți, diplome și invitații de a face parte din Studioul de tineri actori ”Cortina” au fost oferite tuturor premianților, după cum urmează: Prima categorie de vârstă: diplomă de gradul I, Secțiunea ”Creație”: Cojocari Ana. Diplomă de gradul I, Secțiunea ”Declamatori”: Revenco Eliza.

Locul II Declamatori: Pascarenco Nicoleta și Procop Bogdana. Grupul de declamatori format din elevii clasei a V-a ”A”, L.T. ”P. Rareș”, de asemenea s-au învrednicit cu locul II. Către ei va merge premiul din partea redacției, un abonament la publicația ”Ziarul Nostru” .

La Secțiunea ”Creație”, diplomele locului II au fost înmânate tinerilor Centrului de Creație al Copiilor și Adolescenților ”Speranța”: Rusu Iustina și Nicolae Caretnicov .

Premiul Locului III ”Declamator” a mers spre Zadeanciuc Arina, Ganea Ilia și Gîncu Anghelina. Locul III ”Creație”: ”Cioca Rada și Glazcov Arina. Cu mențiune au fost premiați: Țapu Mihai, Chiroșca Vlad, Braniște Valeria, Berzedeanu Bogdan, Pruteanu Adrian și David Cușnir. La categoria a doua de vârstă, pe primul loc s-au plasat Ilieș Ilinca și Vizitiu Nicoleta, iar Diploma de locul II ”Declamator” a fost luată de Iațco Victoria, toți trei elevi ai LT ”Petru Rareș”. Premiul locului II ”Creație” a fost luat de Sabina Gheorghița. Ganea Daria, Vrâncean Nichita, Lopatiuc Mihai și Morari Valeria. Liceenii care au urcat pe podiumul locurilor de frunte ale concursului ”Pe Aripile Muzelor” sunt: Locul I ”Declamator” – Ishacov Alexandrin (L.T. ”P. Rareș”), Locul I ”Creație” – Gordic Nadejda (L.T. ”C. Stere”). Pe locul II ”Declamator” s-a clasat Ilco Eugen. Felicitări!!!

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.