Agenții economici obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului între orele 7.00-22.00

0
72

Pentru asigurarea unui mediu favorabil şi sănătos de viaţă  populaţiei au fost stabilite nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise în unitățile comerciale, amplasate în blocurile locative, sociale și pe teritoriul zonei locative a localităților urbane și rurale.

În acest sens, astăzi, Executivul a aprobat Regulamentul sanitar privind normativele de emitere a zgomotului și vibrației la desfășurarea activităților de comerț interior.

Conform documentului agenții economici vor fi obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului  pe timp de zi – de la 7.00 până la 22.00 și pe timp de noapte – de la 22.00 până la 7.00.

Pentru a permite agenților economici să se conformeze cu reglementările impuse proiectul va intra în vigoare peste 6 luni de la  publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

De asemenea, în baza normativelor aprobate, se va putea evalua riscul care îl prezintă zgomotul ce pătrunde în încăperile locative pentru sănătatea populației, în cazurile sesizărilor adresate organelor de supraveghere de stat a sănătății publice.

PUBLICITATE