„Revoluţia” Drumurilor

0
106

Imbold în desfăşurarea masivă a lucrărilor de construcţie a servit implementarea Programului Naţional „Drumuri bune pentru Moldova”. Graţie acestui proiect la noi, la Petreni, au fost construite două porţiuni în variantă asfaltică pe străzile Eminescu – 300 de metri şi Dimitrie Cantemir – 400 de metri. Plus la acestea, pe strada Eminescu din banii oferiţi de Fondul rutier şi primărie au fost construiţi 200 de metri liniari de trotuar. E asfaltat şi drumul spre şcoală, tot aici avem şi trotuar.

Acum am aplicat la un program de construire a încă 1 km de drum asfaltat cu o valoare de 3 milioane de lei, unde  contribuţia APL constituie 6 procente, iar 8% – a agenţilor economici din teritoriu. Restul banilor vor fi alocaţi din surse externe. Deja am trecut toate etapele de aprobare şi în acest an vor demara lucrările.

Străzile Petrenilor au un aspect modern, fiindcă la nivel de 85 la sută avem iluminare nocturnă. Şi satul Popeştii Noi ce e parte componentă a comunei a fost implicat în „revoluţia” drumurilor. Aici străzile au fost reparate în variantă albă şi instalată pe o lungime de 1 km iluminare nocturnă.

În prezent am aplicat la programul „Lider” şi cu încă 5 primării din raionul Drochia şi Cubolta din Sîngerei intenţionăm să atragem investiţii şi mai valoroase spre modernizarea satelor noastre.

Valeriu Tizu, primarul comunei Petreni, raionul Drochia

PUBLICITATE