Pesticidele ce provoacă moartea albinelor, interzise în Franța

0
119

Efectele negative ale pesticidelor se fac tot mai resimțite în o bună parte a țărilor membre UE, dar și alte state din lume. Unul dintre acestea, important inclusiv pentru agricultură, ar fi reducerea substanțială a populației de albine. Motivul ar fi neonicotinoidele sintetice, care au o structură similară cu cea a nicotinei. S-a demonstrat că aceste substanțe chimice distrug sistemul nervos central al insectelor.

Unele țări au decis să sancționeze substanțele chimice mai noi, care pot fi și mai dezastruoase în această privință. În timp ce doar trei neonicotinoide au fost scoase în afara legii de către UE, Franța interzice toate cele cinci și este pe cale să devină prima țară europeană la acest capitol. În plus, această interdicție este aplicabilă nu numai în câmpuri, ci și în sere.

Apicultorii și ecologiștii sunt pentru luând în calcul, în primul rând, efectele nocive ale pesticidelor. Iar majoritatea producătorilor de sfeclă de zahăr și de cereale sunt alarmați. Din cauza interdicțiilor impuse la utilizarea neocotinoidelor, culturile respective devin vulnerabile la insecte și dăunători. În prezent, această categorie de pesticide este cea mai frecvent utilizată. Neocotinoidele au fost introduse pe piață în anii 90 pentru a înlocui alte pesticide considerate mai dăunătoare ce erau folosite în trecut. Acestea sunt aplicate sub formă de tratamente, la pomii fructiferi, viță de vie, sfeclă și alte plante cu flori.

sursa:agrobiznes.md

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.