Băhrineștii și-au urat Vasilii!

0
199

În Ajun de Sfântul Vasile, prin satele Moldovei au răsunat urăturile, pocnituri din bici și clinchet de clopoței. Tradițiile și obiceiurile de Anul Nou pe stil vechi sunt păstrate cu sfințenie și în satul Băhrinești, raionul Florești.
În ajunul sărbătorii ceata de urători-primari voluntari din localitare, îmbrăcați în straie tradiționale, au pornit prin sat pentru a le ura tuturor gospodarilor cu numele Vasile un an bogat, pace și liniște în casă, oferindu-le la fiecare câte un dar simbolic.
Urătorii au așteaptat cu nerăbdare sărbătorile de iarnă ca să-și bucure consătenii. La rândul lor și gazdele au rămas impresionate de gestul oferit de Autoritățile Publice Locale.
“Am fost surprinși de locuitorii satului Băhrinești în Ajunul Sf. Vasile! Mulțumim pentru atenția acordată, foarte frumos organizat!” –a menționat Livia Frunze, locuitoare a satului Băhrinești, soțul căreia poartă numele Vasile. Se spune că în casele prin care au trecut cetele cu uratul, anul va fi mai mănos pentru gospodari.

PUBLICITATE