La Soroca a fost sărbătorită Ziua Națională a Culturii

0
190

Angajaţii instituţiilor de cultură din raion, autorități și invitați au participat astăzi la Ziua Națională a  Culturii, evenimentul a fost marcat  în Palatul de Cultură din Soroca. La festivitate au participat colectivele artistice din oraș și raion.

Oamenii de cultură care au demonstrat rezultate deosebite la dezvoltarea şi promovarea culturii, au fost menţionaţi cu diplome oferite de Ministerul Culturii Educației si Cercetării, a  Consiliului raional Soroca şi a Direcţiei Cultură şi Turism. Cu o expoziție inedită de lucrări la eveniment au participat și meșterii populari din raion.

Șeful Secției Cultură și Turim a  prezentat în cadrul evenimentului retrospectiva acţiunilor cultural-artistice care au avut loc pe parcursul anului trecut în raionul Soroca. Totodată, Grigore Bucătaru a specificat importanța evenimentului prin participarea colectivelor în comun la Ziua Națională a Culturii.

Potrivit președintelui raionului, Ghenadie Muntean, această zi este un bun prilej de a aduce un omagiu tuturor celor ce contribuie la menținerea, păstrarea și valorificarea potențialului cultural al poporului nostru, aducînd în inimi bucuria realizărilor prin programe artistice, evenimente culturale, care, de fiecare dată, ne fac viața mai frumoasă.

Ziua Națională a Culturii, este sărbătorită anual la 15 ianuarie, ziua de naștere a Poetului Mihai Eminescu.

Mai multe detalii de la acest eveniment, citiți în Ziarul Nostru.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.