,,Acum e momentul, predă armamentul”, localnicii din Cerlina și Nimereuca, informați de polițiști

0
551

Locuitorii satelor Cerlina și Nimereuca, din raionul Soroca, au fost informați despre prevenirea și combaterea infracțiunilor. Totodată, în cadrul întîlnirii cu șeful SP-5 Stoicani, comisar Serghei Rabii şi SB a SIC comisar Viorica Deșan, cetățenii au aflat mai multe despre predarea benevolă a armelor, munițiilor și substanțelor explozive. În cadrul întrunirii, la care au participat peste 60 de persoane, specialistul superior al Serviciului supraveghere armament şi activităţi licenţiate al IP Soroca, inspector superior Alexandru Nastas, a comunicat celor prezenți  unele prevederi din domeniul circulaţiei armelor de foc și munițiilor cu destinaţie civilă, regulile şi condiţiile de păstrare, port şi uz a armelor de foc, consecinţele ce survin urmare a folosirii neglijente şi contrar destinaţiei armelor de foc, răspunderea pe care o poartă (penală sau contravenţională) proprietarul de armă, precum şi modificările care au survenit recent în legislaţie. Polițiștii au mai informat localnicii despre regulile de securitate la vînătoare, în deosebi, păstrarea, transportarea şi folosirea armelor de vînătoare şi a muniţiilor aferente, încălcările constatate şi incidentele survenite.

A fost adusă la cunoştința cetățenilor informația privind desfăşurarea campaniei ,,Acum e momentul, predă armamentul”, participanților fiindu-le repartizate pliante cu informații.

În aceeași zi au fost verificate persoanele aflate în monitorizarea poliției (părinți needucogeni, copii în situații de risc, posesori de arme). Deasemenea, au fost efectuate razii în locurile de agreement din orașul Soroca, parcuri, cafenele, baruri, și piață, fiind repartizate materiale informative cu recomandări utile.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.