La izvorul poeziei Steliana Grama

0
384

Măcar pe-un ceas, opriţi-vă din zbor, / Găsiţi pe cei, de care vă e dor… scria poeta Steliana Grama, cea care a plecat prematur, acum 12 ani, la 11 octombrie, urcându-se printre stelele literaturii basarabene.

A scris versuri până în ultima clipă a vieții ei. Postmortem, au apărut  mai multe publicații lăsate de autoare: placheta de versuri „Cetatea de scaun a Dragostei”, ”Rană de stea”, cartea de proză „Speranţa moare ultima”, tripticul biobibliografic „O familie de intelectuali basarabeni”, ”Rondele de dragoste” și cărți pentru copii.

Tradițional, la Biblioteca pentru Copii ”Steliana Grama” din Soroca a avut loc o oră de poezie cu genericul ”La izvorul poeziei Steliana Grama”.

Foto: Ludmila Talmazan

Versurile autoarei au fost rostite de tineri cititori, s-a cântat și s-au actualizat amintiri emoționante, căci și până azi mai vin pe la bibliotecă oameni care au cunoscut-o întotdeauna optimistă și plină de dragoste pentru cei din jur.

Poeta supranumită ambasadoare a iubirilor cerești și pământene, Steliana Grama, este membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova, a Uniunii Jurnaliștilor din Moldova și a Uniunii Scriitorilor din România.

A trăit fiecare zi ca pe ultima, cu multă sete de dragoste și demnitate – Să supraviețuim, dar nu oricum,/ În epoca aceasta crucială,/Când din vocabule adie-a scrum,/Să ne păstrăm coloana vertebrală!/Când ne cuprinde frica, nu știu cum,/Și însăși lașitatea e o boală,/Să supraviețuim, dar nu oricum,/Ci doar păstrând coloana vertebrală!!!

PUBLICITATE