Monica Babuc în vizită de lucru în raionul Dondușeni

0
240

Astăzi, 20 aprilie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Dondușeni.

Evenimentul a demarat cu o ședință plenară la care au participat conducerea de vârf a raionului în frunte cu președintele raionului Vadim Lesnic, directorii instituțiilor de educație timpurie și preuniversitară din raion, cadre didactice, educatori, lucrători din domeniul culturii, bibliotecari, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate și descentralizate, primari.

Doamna Babuc a relatat despre obiectivele de activitate ale MECC, minister tânăr, recent unificat și s-a referit atât la mediul educațional cât și la cel cultural.

Unul din cele mai importante obiective asupra căruia s-a focalizat Guvernul Filip este cel de integrare în marea familie a statelor Europene, a remarcat Ministrul.

Prin prisma acestei relatări, dna Babuc s-a referit la relizările statului Român care a valorificat bani alocați de Uniunea Europeană și a obținut succese mari, avansând pe toate segmentele de dezvoltare, exemplu demn de urmat și pentru noi, cei din Republica Moldova.

Problema educației, după cum relatează ministra, este prioritară în țara noastră și se deplasează spre orizonturi bune.

Cei mai relevanți pași deja întreprinși în acest domeniu sunt:

* Debirocratizarea învățământului;

* Alocarea surselor bănești necesare pentru formarea continuă a cadrelor didactice;

* Implementarea Metodologiei de cuantificare a muncii cadrului didactic;

* Viziuni de optimizare a instituțiilor de învățământ , inclusiv a școlilor mici;

* Reforma curriculară;

* Imaginea cadrului didactic în societate și creșterea acesteea;

* Legea cu privire la statutul pedagogului ș.a.

După ședință a urmat intrevederea cu cetățenii, apoi deplasarea în s.Crișcăuți la Casa de Cultură din localitate unde activează directorul Casei de Cultură Raisa Lungu, meșter popular, conducător al Formațiilor cu titlu model ,,Vatra,, și ,,Cu ițe și suveică,,.

Creațiile acestei meșterițe, covoarele țesute, merită atenție deosebită și au fost demonstrate de nenumărate ori în cadrul festivităților raionale, republicane și internaționale.

PUBLICITATE