Reţinuţi în momentul estorcării prin şantaj a 20 mii lei

0
252

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, domiciliaţi în oraşul Ocniţa, membrii unui grup criminal, sunt suspectați pentru șantaj. Doi dintre ei au fost reținuți, al treilea suspect urmează să fie localizat şi reţinut.

Cei doi bărbați au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generală Urmărire Penală a IGP şi procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Astfel, s-a stabilit că suspecții prin şantaj şi cu aplicarea violenţei fizice, au extorcat de la un tânăr 20 000 de lei pentru o presupusă datorie.

La începutul lunii aprilie curent, victima cu vârsta de 23 ani, a fost urcat forţat într-un automobil şi transportat la un iaz din satul Naslavcea, unde, fiind ameninţat cu violenţă fizică şi înec, a fost impus să semneze o recipisă de recunoaştere a unei datorii inexistente de 20 000 lei, fiindu-i solicitată transmiterea banilor în termen de 2 săptămâni. De asemenea, victima a fost preîntâmpinată de realizarea ameninţărilor în cazul adresării la organele de drept. Astfel, la 12 aprilie 2018, în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate, doi dintre făptuitori au fost reţinuţi în flagrant delict.

Ce s-a depistat la percheziții

Asupra suspecților au fost depistate și ridicate mijloacele tehnice de comunicare şi mijloacele băneşti în sumă de 10 000 lei, primiţi de la victimă sub controlul procurorilor şi ofiţerilor de poliţie. La moment, cei doi bărbați sunt reținuți, dacă se vor dovedi vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 10 la 13 ani.

PUBLICITATE