LA FAPTA BUNĂ PUȚINI S-ADUNĂ….

0
215

În parcul  central  din orașul  Drochia  a coborît  sfînta lumină a învierii  și bunătății. Bunătatea- acest  neprețuit  dar de la  Dumnezeu, pe care nu fiecare creștin îl pune în capul mesei. Pentru copilașii de la Centrul de plasament ”Căldura  casei” din orașul Drochia, a fost  o zi plină de emoții pozitive, de clipe fericite și momente de neuitat. O echipă de tineri voluntari ai grupului  de inițiativă  ”Phoenix”, cu susținerea primăriei orașului Drochia, au organizat o Campanie de caritate pentru copiii de la Centrul de plasament, pentru care  bucuria  și căldura casei părintești  nu prea des le bate la ușă. Au  avut  fericita ocazie să simtă și ei dispoziția sărbătorilor pascale. Voluntarii au avut parte de susținere financiară din partea primăriei orașului la organizarea, amenajarea   și buna desfășurare  a evenimentului: cu elemente de decor, un baner  tematic cu sărbătoarea de Paști, cu baloane, surprize dulci, pe care le-au oferit picilor, primăria asigurănd  și sonorizarea  evenimentului cu echipamentul nou procurat  chiar înainte de lansarea Campaniei. Doamna Nina Cereteu, primarul orașului Drochia, care manifestă întotdeauna un interes deosebit  în toate activitățile de caritate, a salutat copiii, venind cu un mesaj de felicitare  cu sărbătorile pascale,mulțumind voluntarilor pentru ideea excepțională de a aduce în sufetele  picilor  acea rază de  lumină și bucurie în ajun de Sfintele Paști.

Copiii  au participat cu deosebită plăcere la toate concursurile, organizate de tinerii voluntari, au dansat împreună, au făcut poze de grup și cu personaje din povești, au făcut paiting – într-un cuvînt, au avut o zi plină de clipe frumoase, care i-au făcut să se simtă fericiți și importanți. Doar că a fost de așteptat ca să vină mai mulți oameni buni, mai multe mămici cu copii, pentru a împărtăși cu ei bucuria  acestei zile speciale.

Copiii de la Centrul de plasament ”Căldura casei” au avut parte  și  de o surpriza  generoasă  din partea redacției ”Ziarul nostru”-  au primit în dar cărți, jucării și recizite școlare, oferindu-le cel mai prețios dar – un zîmbet frumos și bucuria in sufletul unui copil fericit. Dacă poți să faci primul pas cu un gînd bun, al doilea cu o vorbă bună și al treilea cu o faptă bună, fără ca să stai cu mîina întinsă, pentru a primi ceva înapoi- înseamnă că știi ce este bunătatea și trăiești emoția unui  Om împlinit.

Copilașii de la ”Căldura casei” și directorul Centrului de plasament d-nul Marin Grigoraș au apreciat mult gestul mărinimos, oferit cu generozitate de organizatori și donatori, au mulțumit din suflet echipei de voluntari ”Phoenix” pentru inițiativă, primăriei orașului pentru implicare și susținere financiară, unui grup de mămici și ”Ziarului Nostru” pentru daruri, trăind împreună clipa unei zile împlinite.

Chiar dacă au fost mai puțini oameni buni, care să împărtășească cu ei bucuria acestei zile minunate, fericirea din ochii acestor copii a fost incomensurabilă. Și chiar dacă la o faptă bună puțini s-adună, cu siguranță că în sufletul acestor copilași s-au adunat  atîtea emoții frumoase, care vor putea suplini fericirea unei vieți întregi.

PUBLICITATE