La Florești vor fi dezvoltate Centrele de Tineret

0
115

Raionul Florești a semnat la data de 13 martie, alături de alte 10 raioane, Acordul de colaborare bilaterală cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării privind dezvoltarea Centrelor de Tineret. Prin intermediul programului, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va acorda autorităţilor publice locale de nivelul II suport pe trei dimensiuni:  dezvoltarea  profesională a resurselor umane din cadrul centrelor de tineret, suport pentru dezvoltarea bazei tehnico-materiale a acestora şi sprijin financiar în vederea  dezvoltării programelor de granturi pentru proiectele de tineret ale organizaţiilor de tineret şi grupurilor de iniţiativă ale tinerilor.

Potrivit ministrei Monica Babuc,  semnarea acordurilor a fost realizată  în contextul implementării  Programului de Dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2021, al cărui scop este de a consolida capacităţile instituţionale care ar permite dezvoltarea şi extinderea teritorială a serviciilor de tineret, astfel încât să fie sporit numărul  de tineri beneficiari.

Pentru dotarea Centrelor de Tineret, din bugetul ministerului a fost achiziţionat  mobilier şi echipament IT în valoare de 5 milioane lei, iar pentru  dezvoltarea serviciilor de tineret sunt planificate 8 milioane de lei  anual. Până acum 20 din cele 32 de raioane ale țării s-au alăturat proiectului.

PUBLICITATE