Iubitorii de clătite își dau întâlnire la Drochia

0
425

Duminică, 18 februarie, la Drochia se vor aduna iubitorii de clătite și vor sărbători împreună Maslenița. Evenimentul va avea loc la ora 12.00, în Parcul Central din oraș. Ideea aparține Dianei Russu, o locuitoare a orașului, care  a obținut și o autorizație în acest sens de la primăria Drochia, pentru desfășurarea evenimentului.

  • Ideea de a organiza ceva cu societatea civilă a venit după ce am aflat că în acest an nici comunitatea rusă și nici liceul rus, nu organizează nimic în oraș, deoarece vor concerta în sate. Atunci m-am gândit că ar fi bine ca societatea să se implice și am venit cu acestă propunere către drochieni, iar când am văzut că ideea este susținută am mers și la primărie, unde am primit acordul de organizare a săbătorii Maslenița. Este o idee spontană, deaceea invităm toți iubitorii de clătite. Aici fiecare gospodină își poate prezenta rețeta de clătite cu umplutura dorită, iar doritorii vor putea servi câte un ceai cu clătite și se vor bucura de cîntece și multă voie bună. Ordinea publică va fi asigurată de angajații Inspectoratului de Poliție. Evenimentul nu poartă vre-o conotație politică, spune Diana Russu.

Organizatoarea evenimentului mai susține că aici urmează  să fie păstrată și tradiția  de a arde păpușa din paie, care simbolizează Maslenița.

PUBLICITATE