Cununii după gratii

0
312

Dragostea nu cunoaște bariere. Asta au demonstrat doi deținuți care își execută pedeapsa în Penitenciarul nr.6-Soroca și iubitele acestora de la libertate, care și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu în biserica „Trei Ierarhi” de pe teritoriul instituției de detenție.

Cununiile religioase au avut loc la data de 10 noiembrie, și au fost oficiate de preotul capelan al sistemului penitenciar, Boris Nartea. Mirii, îmbrăcați în haine de sărbătoare, au venit să depună jurământul în fața lui Dumnezeu. Așezați la loc de cinste, aceștia au ascultat Sfânta Liturghie, după care s-au împărtășit. Părintele a adresat un cuvânt de felicitare celor cununați, îndemnându-i să trăiască în împăcare și cu frică de Dumnezeu, aducându-le aminte încă o dată de răspunderea pe care și-au asumat-o căsătorindu-se. Deținuții și consoartele lor se cunosc de pe timpul când erau în libertate, iar de curând aceștia au decis să se căsătorească.

Potrivit reprezentanților sistemului penitenciar, astfel de evenimente au un impact pozitiv asupra deţinuţilor, motivându-i să aibă un comportament demn şi responsabil în perioada detenţiei dar şi pentru o resocializare de succes.

Sursa: penitenciar.gov.md

PUBLICITATE