Locuitorii satului Iarova în exercițiu

0
355

Pe teritoriul primăriei satului Iarova a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Ploi torenţiale cu vînt puternic”.  În urma situaţiei create s-a produs un incendiu în incinta casei de ceremonii, care a fost stins de formaţiunile protecţiei civile. O altă destinație a fost cazangeria grădiniţei de copii, care a fost inundată, iar ulterior copiii și bunurile materiale au fost evacuate din instituție. În rezultatul  calamităților și a condiţiilor climaterice nefavorabile s-a produs și un accident rutier, iar pentru salvarea persoanelor din automobil au fost întreprinse lucrări de descarcerare şi salvare a persoanelor.

De către echipa de menţinere a ordinei publice a fost reţinută o persoană care a încercat să fure un televizor dintr-o gospodărie. Sinistraţii au fost evacuaţi şi cazaţi la punctul de cazare a sinistraţilor, amenajat în incinta centrului de sănătate din localitate. Aici sinistraţii au avut posibilitatea de a primi îngrijiri medicale necesare, cazare şi au fost asiguraţi cu hrană.Scopul aplicaţiilor este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

Potrivit inspectorului PC al DSE Soroca, Eugeniu Doga, în conformitate cu Hotărîrea Guvernului ,,Pentru aprobarea Regulamentului privind instruirea în domeniul protecţiei civile”, astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani.

PUBLICITATE