Copiii din r.Soroca învață distractiv să joace fotbal

0
585

Peste 200 de copii din raionul Soroca participă în aceste zile la Școala distractivă de fotbal. Sub îndrumarea instructorilor și antrenorilor micuții joacă fotbal şi participă la diverse concursuri distractive.La jocurile de instruire sportivă participă copii cu vîrstă de pînă la 11 ani din gimnaziile Cremenciug, Racovăț, Rublenița, Zastînca, Vărăncău, elevi de la liceele Constantin Stere și Petru Rareș, dar și micuți de la grădinița nr.13, Soroca. Potrivit specialistului principal în problemele tineret și sport, Andrei Jîtniuc, un obiectiv al acestui program este și încurajarea fetelor să joace fotbal. La sfîrșitul programului, care se va încheia sîmbătă, 9 septembrie, toți participanții vor primi diplome de participare, chipiuri, maiouri și cadouri speciale din partea Asociației de Fotbal din r.Soroca și a Federației Moldovenești de Fotbal.

La Soroca proiectul este implimentat de Asociația de Fotbal din r.Soroca în parteneriatr cu Inspectoratul de Poliție, cu suportul administrativ și financiar a Consiliului Raional Soroca. Asemenea acțiuni mai sunt organizate la Edineț, Ungheni, Ocnița, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Slobozia Dușca, Dubăsari, Grigoriopol, Ceadîr-Lunga și Copceac.

Raionul Soroca a mai participat în cadrul programului Open Fun Football Schools Moldova și în anul 2010. Proiectul este implementat de către organizaţia neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, fiind susținut de Guvernul Suediei. Principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei şi acordarea unei asistenţe metodice şi tehnice asociaţiilor, cluburilor şi școlilor de fotbal.

 

PUBLICITATE