Pictoriță la 10 ani

0
582

Desenează și pictează cu inima și cu gîndul. Deși este la vîrsta cînd mulți copii își doresc mai mult timp liber pentru joacă, Alexandra Davidenco, originară din Soroca, a prins ritmul creionului și dansul pensulei și asta a devenit principala ei activitate. Desenează tot ce-i place mai mult, iar faptul că acest lucru este mai mult decît o pasiune, o demonstrază și expoziția care a reușit să o lanseze anul trecut. Expoziția „Descoperă Culorile”, lansată la Biblioteca Municipală „Hașdeu”, filiala Târgul-Mureș, din Chișinău, a întrunit 26 de lucrări, iar la eveniment au participat colegii ei de liceu, profesorii, părinții, pictorul Iurie Raileanu, poeta Ana Goian și administrația bibliotecii.

Alexandra a moștenit pasiunea și talentul  de la mama sa, Tatiana Davidenco, care la fel este îndrăgostită de arta picturii. Înaripată de idei și încurajată de părinți, mai nou, ea a încercat să afle și tainele desenelor în henă, iar în viitor este sigură, vrea să devină arhitect.

Ce încerci să transmiți prin desenele tale?

-Fiecare desen are mesajul său, fie el desenat cu creioane colorate, creion simplu, acuarelă sau pix negru. Orice lucrare transmite o stare. De obicei mă strădui prin lucrări să exprim fericirea admirația, iar în unele cazuri chiar tristețea. Dacă gama culorilor este caldă atunci ele exprimă mai multă bucurie, iar dacă culorile sunt mai reci, vedem mai multă tristețe, deși de multe ori și aceste culori pot aduce iubirea și fericirea.

De unde ideea de a picta cu henă?

-Am avut ocazia să merg la un festival, unde am văzut o doamnă care desena cu henă. Desenele ei m-au inspirat și am decis să desenez și eu. Iubesc cel mai mult să desenez flori, deoarece petalele simbolizează fericirea, iar liniile din ornamente simbilizează norocul.

De ce îți dorești să devii architect?

-Îmi plac foarte mult clădirile înalte “Zgîrîie nori”, aș vrea să întrec nivelul de înălțime a clădirii Burj Khalifa din Dubai și astfel aș vrea să devin cunoscută.

La frumoasa vîrstă pe care o are, Alexandra Davidenco reușește să-și coloreze copilăria în culorile care îi plac cel mai mult. Iar ca această perioadă să fie una și mai interesantă, Alexandra își uimește apropiații și cu aptitudini deosebite la trasul cu arcul, dans, pregătirea copturilor, meșteșugăritul brățărilor și studiatul limbilor străine- engleza și germana,

Îi urăm succes Alexandrei și îi dorim ca visul ei să devină realitate!

 

PUBLICITATE