„Syngenta” este o companie lider în agricultură. Ea întruneşte 28000 de angajaţi şi activează în 90 de ţări. În Republica Moldova „Syngenta” e prezentă de 16 ani.
La Şeptelici, raionul Soroca, echipa renumitei companii „Synhenta” a organizat o întrunire inedită cu partenerii săi de afaceri din republica Moldova.Aici au fost invitaţi peste 200 de fermieri din toate regiunile ţării, inclusiv din Transnistria, pentru a descoperi Universul Syngenta. Conceptul acestei Platforme presupune că agricultura este considerată un Univers, în centrul căruia se află produsele oferite fermierilor de către companie, iar fiecare cultură este o planetă. Participanţii la eveniment au lucrat în 4 ateliere pe culturi şi un atelier numit „Tehnici de aplicare”, fiind ghidaţi de experţi din echipa „Syngenta-Moldova” şi „Syngenta-România”. Fermierii s-au familiarizat cu tehnologiile aplicate la cultivarea florii soarelui, porumbului, sfeclei de zahăr, fiind informaţi vizavi de regulamentele şi cerinţele obligatorii în procesul utilizării produselor fitosanitare. Au fost prezentate şi noile varietăţi de hibrizi din portofoliul companiei, demonstrată eficacitatea produselor pentru protecţia plantelor. Distribuitor principal al materialului semincer şi celui de protecţie a plantelor cu marca „Syngenta” în mai multe gospodării din regiunea de nord a Moldovei e Constantin Andriuţă, director al cooperativei de producere „CVA Virocagro”.
Oleg Cojocaru, director marketing „Syngenta-Moldova”, care a şi dirijat toate activităţile din cadrul Platformei şi-a exprimat satisfacţia, că în nordul republicii şi în special în zona raioanelor Soroca, Floreşti, Drochia, pe an ce trece sporeşte numărul partenerilor, care aplică circa 40 de varietăţi de produse ale companiei. Faptul că „Syngenta” e un partener de încredere l-au confirmat şi însuşi participanţii la eveniment.
Parteneri de încredere
Oleg Ceban, agronom-şef, SRL „Soragrovis”.
– Împreună cu coordonatorul Platformei Alexandru Neamţu am avut grijă ca lotul demonstrativ să fie menţinut într-o stare exemplară. Pe o suprafaţă de 12 hectare au fost plasaţi câte 8 hibrizi de floarea-soarelui, porumb şi sfeclă de zahăr. Culturile s-au dezvoltat bine şi prezintă interes pentru agenţii economici din agricultură.
Mihail Nedelciuc, director SRL „Zgura-Agro”, Drochia
– De când a apărut pe piaţa Moldovei „Syngenta” tot de atâta timp colaborăm cu specialiştii companiei. Sincer declar că hibrizii „Syngentei” sunt superiori celor propuşi de alte firme. De 4 ani noi utilizam doar seminţe de la „Syngenta”.
Ion Babără, director SRL „Valea Sofiei”, raionul Drochia
– De 12 ani ne-am cunoscut cu Constantin Andriuţă şi colaborăm cu succes. „Syngenta” produce seminţe de calitate superioară, erbicidele sunt eficiente. Noi am obţinut până la 12 tone de porumb la hectar utilizând seminţe procurate prin intermediul lui Constantin Andriuţă.
În acest an cu hibrizi de la „Syngenta” avem semănate 480 de hectare de floarea-soarelui, 200 – de sfeclă de zahăr şi 380 – de porumb.
Declar cu toată responsabilitatea că „Syngenta” e o companie serioasă şi nu duce în eroare producătorii agricoli.
Pavel Cebotari, directorul SRL „Oclanda-agro”, Soroca
– M-am convins că la „Syngenta” activează specialişti foarte bine pregătiţi şi cinstiţi cu partenerii. Gospodăria noastră utilizează seminţe de floarea-soarelui, rapiţă şi sfeclă de zahăr, recomandate de reprezentantul campaniei Constantin Andriuţă.
Iar aici, la Şeptelici, am avut posibilitatea de a cunoaşte ultimile realizări ale savanţilor de la „Syngenta”.
Ion Coţaga, director SRL „Diamax-agro”, Egoreni, Soroca
– Până mai anţărţi am colaborat cu alte companii. Dar când am văzut că porumbul de la „Syngenta” ne-a dat peste 10 tone de grăunţe la hectar ne-am determinat definitiv. Şi seminţele, şi chimicalele le procurăm prin „Virocagro”, director Constantin Andriuţă.
Leonid Maximciuc, director SRL „Flormaxeleon”, Ivanovca, Floreşti
– Colaborez cu dl Andriuţă, fiindcă am încredere în el. sunt convins, că şi evenimentul de astăzi nu e organizat „de dragul păsăruicilor”, ci pentru a contribui la eficientizarea sectorului agricol.
Întrunirea la lotul demonstrativ de la Şeptelici a fost una utilă atât pentru producătorii agricoli, cât şi pentru specialiştii companiei noastre, – a concluzionat directorul-marketing Oleg Cojocaru. – Sperăm să dezvoltăm afacerile în regiune şi să contribuim la dezvoltarea continuă a sectorului agricol din republica Moldova.