Roșieticii Vechi – Sat de oameni cu inimă mare

0
1344

Duminica aceasta a fost o adevărată sărbătoare pentru localnicii din satul Roșieticii Vechi, raionul Florești. Festivitatea cu genericul “Sat de oameni cu inimă mare” a adunat de la copii până la bătrâni, sătenii dornici să petreacă o zi frumoasă alături de cei dragi. În cadrul evenimentului organizat de primăria Roșietici în comun cu casa de cultură, au fost omagiate familiile care au sărbătorit 50 ani de căsnicie, două cele mai în etate persoane din sat, cea mai tânără familie nou formată și cel mai tânăr locuitor al satului.Sărbătoarea a uimit plăcut atât participanții cât și spectatorii. Cele opt familii care și-au sărbătorit nunta de aur, au răscolit amintirile și copleșiți de emoții au mers pe sub podul de flori organizat de rude, la fel ca 50 de ani în urmă. Iar nepoții și strănepoții le-au pregătit o adevărată surpriză omagiaților, atunci când îmbrăcați în haine naționale, au jucat buchetele mirilor.

Familiile care au sărbătorit nunta de aur:

Negru Fiodor și Elena (4 copii)

Deșcan Pavel și Galina (4 copii, 5 nepoți, un strănepot)

Codreanu Ion și Larisa (2 copii, 5 nepoți)

Deșcan Mihail și Eugenia (3 copii, 7 nepoți, 6 strănepoți)

Tomofeevici Sergiu și Ludmila (3 copii, 3 nepoți)

Chilari Mihail și Varvara (3 copii, 6 nepoți, un strănepot)

Cușnir Grigore și Galina (3 copii, 7 nepoți, un strănepot)

Podubnîi Serafim și Eugenia ( 3 copii, 7 nepoți, 2 strănepoți)

Familiile sărbătorite au primit diplome, flori, câte o vază oroginală, dar și un colet alimentar,  oferite de primăria localității în comun cu Direcția Asistență Socială Florești. Petru Rusu, șeful DAS Florești, a adus celor opt perechi de miri cuvinte de felicitare, dorindu-le totodată multă sănătate, putere și cât mai multe bucurii. De felicitări alese s-au bucurat și cele mai în vârstă locuitoare ale satului Ciugurean Eugenia și Ciugurean Zenovia, ambele ajunse la aniversarea a 89-a. Ion și Anastasia Morari, formează cea mai tânără familie din localitate, tinerii la fel au primit felicitări, toți dorindu-le să ajungă și ei la nunta de aur, iar peste o jumătate de secol să fie ei protagoniștii nunții de aur. Cea mai mică spectatoare dar și participantă la activitate a fost Alina Gheorghiță, un copil mult așteptat de părinți, care la această sărbătoare a fost desemnată cu titlul de cel mai tânăr locuitor al satului Roșieticii Vechi.

Evenimentul a fost moderat de Viorel Chiviriga, șeful casei de cultură, care alături de colectivele artistice au reușit pentru câteva ore să aducă zimbetul și voia bună pe fețele oamenilor. Astfel prin cântece, poezii și dansuri, colectivul Artdans, copii de la grădiniță, Corneliu Gheorghiță, Andrei Bulai, Ion Păduraru și alții, au reușit să creeze o atmosferă de neuitat și să facă o sărbătoare de suflet. O surpriză a evenimentului a fost și colectivul primăriei, care în premieră au venit cu cântece pentru public. Deși este la început de cale, colectivul format din angajații primăriei și șeful oficiului poștal, au demonstrate că atunci când este dorință se pot face lucruri frumoase. Potrivit primarei comunei Roșietici, Vera Bruma, astfel de evenimente au mai fost organizate anterior în satele Roșietici și Cenușa, iar pentru viitor desfășurarea acestor sărbători  va deveni o frumoasă tradiție.

PUBLICITATE