Cheiul rîului Nistru – mai frumos

0
2672

Fiecare își dorește să trăiască într-un oraș frumos. Un oraș în care să vrea să revină oriunde ar pleca. Toți doresc ca locul unde trăiesc să fie unul plăcut, puțini sunt acei, însă, care contribuie la acest lucru. Alexandru Cimbriciuc este soroceanul care a dorit să-și realizeze visul și a amenajat pe cheiul rîului Nistru un havuz. Deși inițial subiectul a creat mai multe contraverse, acum mulți din cei care trec pe alături, nu pleacă fără o fotografie.

– A cui a fost această inițiativă, de a amenaja un havuz?
– Această realizare a fost inițial în fantezia mea, respectiv fantezia plus implicarea au arătat că acest vis al meu a devenit realitate. Acesta va fi un exemplu cum ar trebui să arate cheiul orașului Soroca ca el să fie unul atractiv, nu doar pentru soroceni dar și pentru oaspeții urbei. Ideiile sunt mult mai mari și mai ambițioase, dar deja urmează să le facem publice la deschiderea oficială a havuzului care va avea loc pe 28 august. Mă bucur că în realitate lucrarea s-a dovedit a fi mult mai frumoasă decât felul cum mi-o închipuiam eu.

– Ce lucrări mai urmează să fie efectuate?
– La moment havuzul este gata în proporție de 60 la sută. Săptămâna aceasta finisăm pavajul și vopsitul. Urmează să înaintăm demersul la primărie să instaleze sistemul de iluminare, ca să fie unul orășenesc, deoarece aici este spațiu public.

– Cum primiți criticile și aprecierile?
– Cei care știu doar să critice și să vorbească prin oraș sau pe rețelele de socializare, că nu există o autorizație, nu înțeleg ce înseamnă spațiu public, parteneriat public privat. În rest reacția sorocenilor este una pozitivă. Eu sunt sigur că în Soroca se putea de făcut mult mai mult decât am făcut eu. Pentru viitor mai sunt și alți parteneri cu care vom lucra, pentru a realiza alte ideii frumoase. Una din acestea o vom face publică de ziua orașului Soroca.

Cristina TOPALĂ

PUBLICITATE