CUM ESTE VIAȚA LA VĂDENI?

0
1771

Vădeni este o comună din raionul Soroca, cu oameni gospodari, străzi reparate, amenajate cu urne și iluminate.  Comuna Vădeni, cuprinde 2 sate: Vădeni (centru de comună) și Dumbrăveni, iar stăpânul comunei este Veaceslav Dobrovolschi. Oamenii din sat au doar cuvinte de laudă în adresa primarului.

CLAUDIA POPA,LOCUITOARE A SATULUI VĂDENI ”E foarte bine la Vădeni, avem un primar care muncește mult, trage apă în sat, gimnaziul, punctul medical, gradinița, totul funcționează foarte bine.”

OLGA LUCHIAN,LOCUITOARE A SATULUI VĂDENI  ”Viața la vădeni este frumoasă. Avem drumuri reparate, urne prin sat, stația de așteptare a fost reparată, avem un primar tare bravo în sat .”

CONSTANTIN GRAUR ,LOCUITOR AL SATULUI VĂDENI  ”Se stăruie să facă multe pentru sat, e bravo primarul. Avem străzi iluminate, școală reparată, drumuri bune, e bine.

Totuși, sătenii întâmpină și unele incomodități. Ei se plâng că în urma secetei din ultimii ani, multe fântâni au secat în sat, iar din cele rămase, calitatea apei lasă mult de dorit.

LUCREȚIA REPEȘCO,LOCUITOARE A SATULUI VĂDENI ”Problema nr.1 de la Vădeni este apa. Toate eforturile le face Primăria împreună cu comunitatea, este implimentat un proiect și sperăm să fie dus la bun sfârșit. Avem apeductul în marginea satlui, dar pentru extinderea rețelei de apeduct în sat, se lucrează.

Primarul comunei, ne-a confirmat că problema apei, încurând va fi rezolvată, în comună au fost atrase două proiecte mari.

VEACESLAV DOBROVOLSCHI,PRIMARUL COMUNEI VĂDENI ”La moment avem mai multe proiecte implimentate în localitate. Cel mai important este proiectul cu genericul ” Construcția apeductului magistral spre localitățile Dumbrăveni și Vădeni, raionul Soroca.” Este un proiect finanțat din Fondul Național Ecologic,  costul lui fiind de circa 4 milioane de lei. Ne bucură faptul că circa 70% din lucrări au fost deja executate, acum întâmpinăm niște dificultăți și anume în urma creșterii prețurilor, suntem nevoiți să facem o recalculare a devizului de cheltuieli, dar în scurt timp proiectul la fi finalizat cu succes. Drept continuare a acetui proiect am apelat la Programul de Stat ”Satul Europea”, unde am câștigat un proiect deja de extindere a rețelelor interiore de apeduct. Proiectul costa circa 3 milioane de lei și suntem la etapa semnării contractului de finanțare.”

Un alt proiect recent dat în exploatare, a fost realizat la gimnaziul din Vădeni. Dacă până acum blocul sanitar, era afară, acum, aici a fost contruit, unul nou, în interiorul instituției.

VEACESLAV DOBROVOLSCHI, PRIMARUL COMUNEI VĂDENI ”Ne bucurăm de un proiect deja finisat, la gimnaziul din Vădeni. Aici a fost construit un bloc sanitar nou. Este un proiect mult așteptat atât de elevi,cât și de profesori. ”

Reparate vor fi și drumurile din comună.

VEACESLAV DOBROVOLSCHI,PRIMARUL COMUNEI VĂDENI”Acum din luna septembrie, vor demara și lucrările de reparație a drumurilor din comună. Din Fondul Rutier, ne-au fost alocați circa 600 de mii de lei. Din acești bani, vor fi efectuate lucrări de reparație a drumurilor în variată albă și o porțiune din beton.”

 Primarul comunei, susține că încet, încet lucrurile merg spre bine, iar în 10 ani, vede comuna Vădeni, una modernă și cu multă lume bună.

VEACESLAV DOBROVOLSCHI,PRIMARUL COMUNEI VĂDENI”Văd o comună bine amenajată, curată și frumoasă. Îmi doresc mult ca toți cei care au plecat din sat, să revină și împreună să dezvoltăm baștina.”

În comuna Vădeni, raionul Soroca, trăiesc circa 2500 de locuitori.

PUBLICITATE