Bucurie pentru soroceni!

0
490

La Spitalul Raional Soroca a ajuns o donație considerabilă sub formă de echipament medical performant în valoare de 208 500.00 lei. Donația constă din 6 monitoare a funcțiilor vitale și 10 lămpi bactericide. Sprijinul a venit din partea Rotary International și Rotary Soroca, în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

La eveniment au participat Ala Bordeianu, vicepreședintele raionului Soroca, directorul spitalului Raional Soroca, dna Angela Rusnac, primarul Municipiului Soroca, dna Lilia Pilipețcaia, președintele clubului Rotary e-Club Moldova International, dna Luminita Gavriluta, președintele Clubului Rotary Chisinau Triumph, dl Alexandru Robu, președintele Rotary Club Soroca, dna Natalia Vrancean precum si alti membri ai celor 3 cluburi, medici si reprezentanți ai administrației publice locale.

Spitalul Raional Soroca este a 6-a destinație din cadrul proiectului “Pentru ei, cei care au grija de noi”.

,,Ne bucuram ca prin intermediul aparatelor și a echipamentului medical donat, putem contribui la îmbunatățirea serviciilor medicale prestate pacienților bolnavi de COVID-19”, a declarat Luminița Gavriluța, președinta e-Rotary Club Moldova International. La rândul lor, cadrele medicale și reprezentanții administrației publice locale au mulțumit mișcării rotariene pentru proiectul realizat și pentru ca ajuta necondiționat spitalele din Republica Moldova.

Proiectul Global Grant „Pentru ei – cei care au grijă de noi” finanțat de „Fundația Rotary International finanțează a fost inițiat în luna martie a anului curent de către Rotary e-Club of Moldova International (District 2241) în colaborare cu Clubul Rotary Saint-Cloud (Districtul 1660), Franța, în cadrul Comitetului Inter-Țări Franța – România – Republica Moldova. Obiectivul proiectului este de a acorda sprijin în formă de echipamente și materiale medicale consumabile unui număr de 7 instituții medicale din Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Printre spitalele beneficiare ale proiectului se numără: Spitalele Raionale din Soroca, Strășeni, Cahul, Ștefan-Vodă, Glodeni, Spitalul de Psihiatrie din Bălți și Centrul de Medicină Urgentă din Chișinău.
Suma totală colectată în cadrul acestui proiect este de aproximativ un milion de lei moldovenești (56 033 dolari SUA), aceasta fiind constituită din donațiile membrilor și prietenilor, a 9 Cluburi Rotary din Republica Moldova, România, Franța și Grecia, contribuția Districtului 2241 România și Republica Moldova, și contribuția Fundației Rotary International. Proiectul se desfășoară în perioada 15 mai – 30 noiembrie 2020. ”

PUBLICITATE