Proiectul stației de epurare a apelor uzate la Soroca, în discuții la Casa Guvernului

0
40

Miercuri, 3 aprilie, primarul Lilia Pilipețchi, a avut o ședință de lucru în cadrul proiectului ce ține de construcția stației de epurare a apelor uzate, la Soroca. Ședința a avut loc la Casa Guvernului, unde au participat rprezentanții Ministerul Insfrastructurii și Dezvoltării Regionale, APL Soroca, ANSP, Ministerului Mediului, Agenției Moldsilva și alte părți implicate în proiect.

În cadrul ședinței, au fost discutate un șir de întrebări legate de sufrafața terenului, unde urmează a fi construită stația de epurare. Au fost idendificate soluții necesare pentru solicitările prezentate de către ANSP privind zona de protecție sanitară, asigurarea continuității proceselor, inițierea proceselor de declarare a proiectului utilitate publică de importanță națională și acordărea potențialelor despăgubiri rezidenților-arendașilor direct afectați, în conformitate cu legislația în vigoare, dar și a standardelor de mediu și sociale ale Băncii Mondiale.

Construcția stației de epurare a apelor uzate la Soroca, face parte din proiectul ”Securitatea Aprovizionării cu Apă și Sanitație în Moldova”, finanțat de Banca Mondială.

PUBLICITATE