Proiectul de extindere a apeductului în orașul Dondușeni este tot mai aproape de finalizare

0
35

Primăria orașul Dondușeni se apropie cu pași mari de finalizarea proiectului ce prevede extinderea rețelelor de apă potabilă. Proiectul, implică construirea a peste 13 kilometri de rețea de apeduct, ceea ce reprezintă o etapă semnificativă în îmbunătățirea infrastructurii orașului și asigurarea accesului la apă potabilă de calitate pentru locuitori, informează Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Menționăm că, investiția Guvernului Republicii Moldova de 8,8 milioane de lei din FNDRL, va aduce apa în peste 970 de gospodării, cu aproximativ 2000 de locuitori. De asemenea, 20 de instituții publice și private vor avea acces la apă.

Potrivit specialistului ONDRL, Dumitru Dobrojan, proiectul a implicat eforturi considerabile în garantarea calității lucrărilor și respectarea riguroasă a standardelor de siguranță și mediu. Etapa finală a proiectului reprezintă atingerea obiectivelor stabilite, inclusiv realizarea unor lucrări complexe de terasament și reabilitarea unor porțiuni de drum afectate în timpul desfășurării lucrărilor.

Programul „Satul European” include 497 de proiecte, dintre care 274 au fost finalizate. În ceea ce privește infrastructura de apă și canalizare, Guvernul a avizat 155 de proiecte, din care 64 au fost realizate. Termenul de implementare a acestor proiecte a fost extins până la sfârșitul lunii iunie a acestui an.

PUBLICITATE