10 ani de activitate a Despărțământului „Areta Moșu” a Asociației ASTRA, din Gura Căinarului

0
409

Eveniment frumos marcat în satul Gura Căinarului din raionul Florești. În parcul din centrul satului a fost inaugurată o placă cu prilejul a 10 ani de activitate a Despărțământului a Asociației ASTRA, din localitate. Activitatea a întrunit oaspeți din Iași, Alba Iulia, Sibiu și Cluj, România, dar și din mai multe localități de la noi. În aceeași zi placa a fost sfințită.

Președinta despărțământului „ Areta Moșu” a Asociației ASTRA, din comuna Gura Căinarului, Olga Leșenco, susține că filiala include 7 centre din localitățile învecinate.

Datorită colaborării frumoase a reprezentanților ASTRA din România și Republica Moldova, mai mulți elevi, profesori și părinți au avut posibilitatea să participe în diferite ateliere de lucru, lecturi în aer liber, simpozioane, precum și tabere de pictură și poezie, precizează Aliona Cojocaru, primarul comunei.

Acum cinci ani, despărțământul din Gura Căinarului a fost numit „ Areta Moșu”. Vicepreședinta ASTRA, numele căreia a fost înveșnicit în această comună, susține că în total, asociația a înființat circa 70 de filiale, dintre acestea 20 în Republica Moldova.

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA) a fost înființată la Sibiu în anul 1861, având un rol însemnat în emanciparea culturală și politică a românilor din Transilvania.

PUBLICITATE