Azilul din Căprești- casă pentru 40 de persoane

0
613

Persoane în etate din raionul Florești și din raioanele apropiate și-au găsit liniștea bătrâneții la Azilul pentru persoane în etate și cu dizabilități din  s. Căpreşti, ”Casa Max”. Condițiile bune și felul cum sunt tratați aici, le face viața mai ușoară.

La moment în azilul din satul Căprești sunt 40 de beneficiari, dar capacitatea acestuia este de 45. Persoanele aflate aici dispun de tot necesarul, unica îngrijorare a directoarei instituției, este sezonul rece. Circa jumătate din beneficiarii azilului sunt persoane aflate la evidența Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, iar celelalte persoane se află în azil contra plată.

La azilul din Căprești activează la moment 27 persoane. Angajații sunt mulțumiți de munca pe care o fac și de faptul că pot lucra acasă, lângă copii.

Azilul și-a început activitatea în anul 1999, atunci numărul paturilor era de 15 unități. În 2000 numărul locurilor a fost extins până la 40. Din anul 2007 până în anul 2010 azilul a fost reparat în totalitate din surse oferite de olandezi, aici au fost create condiții moderne atât pentu beneficiari, cît și pentru angajați.

PUBLICITATE