„Alinare” pentru bătrânii nevoiași

0
296

Pentru zeci de bătrâni din raionul Florești, iarna aceasta va fi una mai caldă. Datorită Centrului filantropic „Alinare”, cu sprijinul financiar al poporului olandez, în mai multe localități au fost construite sobe pentru vârstnicii solitari și nevoiași.

La Domulgeni ajutoarele din partea Centrul Filantropic „Alinare” sunt oferite pentru mai multe categorii de persoane, de la copii până la cei vârstnici. Pentru Greta Doglea orice ajutor este binevenit, spune femeia cu lacrimi în ochi. Ea se bucură astăzi de o sobă nouă, dar și de geamuri noi și reparație în odăi. Totodată femeia și soțul ei mai beneficiază de lemne și cărbuni, dar și prînzuri calde.

Centrul Filantropic „Alinare” din satul Căprești, raionul Florești, de 13 ani implimentează proiecte pentru a oferi un trai mai decent persoanelor defavorizate, dar mai ales bătrînilor. În acest sens, ani la rând oamenii primesc lemne și cărbuni pentru perioada rece, sunt reconstruite case, renovate odăi și construite sobe.

  • Ne dorim să le oferim o viață mai bună, mai ales în perioada rece a anului. La moment îi asigurăm cu lemne și cărbuni, un alt proiect a fost construcția sobelor cu toate elementele necesare, schimbarea ușilor, ferestrelor, podelelor și vopsirea pereților. O altă acțiune este orientată pentru procurarea încălțămintei și îmbrăcămintei pentru copii din familii social vulnerabile. 177 de personae din 5 localități primesc mâncare caldă la pachet. Am construit în total 260 de sobe, iar 60 de case au fost renovate. Îi avem ca parteneri de încredere oameni de bună din Olanda. Toate aceste proiecte sunt datorită Fundației “MAX face Posibilul”, o televiziune privată din Olanda, – menționează Vera Crivorucica, președintele AO Centrul Filantropic „Alinare”, din satul Căprești.

Indiferent de locul unde trăiesc sau poziția pe care au au avut-o pe parcursul vieții în societate, persoanele în etate au dreptul la o viață decentă. Astăzi, întreaga lume marchează Ziua Internațională a Persoanelor în Etate. Această zi, sărbătorită în fiecare an, la 1 octombrie, reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor.

PUBLICITATE