Soroca și Fălticeni, tot mai aproape

0
340

O delegație din Soroca s-a aflat pentru trei zile în vizită la Fălticeni, România. Reprezentanți ai primăriei Soroca și Rotary Club Soroca au participat la cea de-a doua ediţie a proiectului de promovare a municipiului Fălticeni „Împreună susţinem promovarea – Fălticeni, Mon Amour”.

Activităţile au început vineri, 16 septembrie cu turul cultural al Fălticeniului. Invitaţi din toată România, o parte dintre ei foşti locuitorii ai urbei în anii copilăriei, dar şi oaspeți din Geneva – Elveţia, Soroca – Republica Moldova şi Cernăuţi – Ucraina, au parcurs la pas o parte din oraş împreună cu ghidul local. Au fost prezentate informaţii despre străzile cu nume de oameni din Fălticeni sau locuri în care s-au născut, au copilărit, au învăţat, au creat, şi-au petrecut tinereţea sau bătrâneţea personalităţi marcante din diverse categorii socio-culturale şi profesionale: scriitori, artişti plastici, ingineri, cercetători, academicieni, aviatori, militari, medici, personalităţi ale bisericii, arhitecţi, actori etc.

– „ Ne propunem să arătăm tuturor cea mai mare colecţie personală de artă din România şi care este găzduită de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, să facem cunoscut Muzeul Apelor, singurul muzeu din România având ca tematică viaţa din apele terestre, mări şi oceane, să arătăm casele care au găzduit personalităţi şi care ne fac mândri că suntem români”, -a specificat Constantin Zaharia, preşedintele Rotary Club Fălticeni.

În cadrul întrevederilor cu autoritățile mun. Fălticeni, primarul Lilia Pilipecțhi a discutat referitor la încheierea Acordului de înfrățire, între mun. Soroca și Fălticeni. Partea română s-a arătat interesată de parteneriatul cu Soroca, mai ales că au și o Decizie a Consiliului municipal, în acest sens.  Acum primăria mun. Soroca urmează să propună spre aprobare la ședința Consiliul municipal, din 26 septembrie, o decizie care ar permite semnarea acestui acord.

  • Sunteţi extraordinari şi sunteţi oameni exemplu. Astăzi am învăţat lecţia că dacă trăieşti viaţa şi prezentul aşa cum trebuie atunci pacea te caracterizează. Şi am mai învăţat lecţia că doar relaţiile frăţeşti încurajează ziua de mâine… Vă mulţumesc pentru acceptarea acordului de înfrăţire, Municipiul Soroca – Municipiu Fălticeni şi primiţi convingerile noastre că şi la Soroca avem oameni de calitate cum sunt la Fălticeni şi suntem şi noi de încredere.” – menționat Lilia Pilipeţchi, primarul municipiului Soroca, în cadrul evenimentului.


Primarul Cătălin Coman a salutat invitaţii din Republica Moldova şi Elveţia, iar pentru invitaţii din Ucraina a avut „un cuvânt de linişte sufletească şi de căldură” având în vedere momentele extrem de dificile prin care trec.

– „ Orice activitate are parte la început de mult entuziasm, apoi încet, încet, se pierde. Din fericire nu este cazul şi aici, pentru că tot ceea ce înseamnă activităţile şi acţiunile Rotary Fălticeni sunt pe un trend ascendent, acesta fiind doar unul din proiectele de suflet ale Primăriei Fălticeni realizat împreună cu Rotary”, – a precizat primarul Cătălin Coman.


Evenimentul „Fălticeni Mon Amour” a fost organizat Asociaţia Rotary Club Fălticeni, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni.PUBLICITATE