„Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației” sărbătorită la Florești

0
46

În fiecare an, în a treia duminică a lunii septembrie, în Republica Moldova se sărbătorește Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației.

Acești oameni, zi de zi depun toate eforturile pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale cetățenilor. Ei sunt acei ce oferă speranță și credință oamenilor în dificultate, sprijin în clipele grele ale vieții. Misiunea lucrătorului din sfera protecției sociale este de a asista și sprijini anumite grupuri vulnerabile ale populației: pensionari, persoane în etate, copii din familii defavorizate, orfani, persoane aflate sub tutelă/curatelă, refugiați și alte categorii de persoane.

Cu prilejul Zilei profesionale, Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei Florești a organizat astăzi o adunare festivă cu angajații direcției, în cadrul căreia a fost invitată conducerea raionului Florești, primari ai localităților raionului, parteneri și reprezentați ai administrației publice locale.

Cu un mesaj de felicitare în fața celor prezenți a venit Președintele raionului Florești, dnul Ștefan Paniș, care a accentuat rolul lucrătorilor din sfera protecției sociale a populației pentru societate: …Sunteți acei, care pentru a-i ajuta pe alții, vă bazați pe valorile și principiile proprii bine definite, vă străduiți să fiți integri, competenți, autodeterminați, corecți, comunicativi, să nu discriminați beneficiarii, să păstrați confidențialitatea informațiilor, faceți eforturi de a lupta cu prejudecățile și țineți cont de unicitatea și valoarea fiecărei persoane, indiferent de origine, etnie, sex și trecut. E o răspundere mare, ce necesită empatie și blîndețe”.

Din partea președintelui raionului au fost înmânate diplome de gratitudine pentru soluționarea calitativă a problemelor sociale ale cetățenilor.

Cuvinte de felicitare a adus și dna Aurica Burlacu, șef al Direcției Generale Asistență Socială și Protecție a Familiei Florești. În discursul său, dumneaei a vorbit despre meseria deloc ușoară a lucrătorului din sfera protecției sociale, care cere bunătate, sensibilitate, respect și dragoste nemărginită față de oameni. Dna Burlacu a venit cu un mesaj de felicitare pentru colectivul direcției, mulțumindu-le pentru dedicație, perseverență, altruism și pentru faptul că inima lucrătorilor este întotdeauna deschisă tuturor celor lipsiți de atenție și afecțiune. Din partea DGASPF au fost înmânate diplome specialiștilor pentru dedicație profesională și merite deosebite în exercitarea atribuțiilor de serviciu în domeniu.

Mesaje de felicitare au fost rostite de către Irina Gusac, șef al Direcției Ocuparea Forței de Muncă Florești; Matei Iraida, șef al Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Florești; Ina Vîrlan, asistent social comunitar; Briceag Alina, asistent parental profesionist; Doina Macari, șef al Centrului Multifuncțional Sănătăuca AO ”Concordia Proiecte Sociale”; Stela Buzuleac, AO ”Casmed” și Valeriu Furdui, președinte al Consiliului Teritorial al Sindicatului ”Sindlucas” care a înmânat diplome atât din partea consiliului pe care îl reprezintă, cât și din partea Primăriei orașului Florești.

Grație aportului Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului raional Florești depus la organizarea concertului de sărbătoare pentru cei prezenți care au avut posibilitatea de a audia frumoase piese muzicale și dansuri populare interpretate de colectivele din raionul Florești.

Viitorul ţării sunt oamenii. Investind în oameni, creăm o lume mai bună pentru fiecare. Atenţia constantă oferită de lucrătorii din sfera protecției sociale a populației este un lucru frumos, nu în zadar sunt numiţi “promotorii bunăstării populaţiei”.

Vă îndemnăm să nu uitați că nimic din ce trăim nu este inutil. Să continuăm să fim curajoși, să căutăm soluții, să transformăm obstacolele în oportunități, să ne dezvoltăm, să iubim ceea ce facem pentru cetățenii raionului nostru.

Serviciul Comunicare și Relații cu Publicul

al DGASPF Florești

PUBLICITATE