CALITATEA SERVICIILOR DE SALVARE PE APĂ VA FI ÎMBUNĂTĂȚITĂ

0
17

Activitatea stațiilor de salvare pe apă va fi organizată în baza unui Regulament, avizat pozitiv în cadrul ședinței de astăzi a Executivului. Documentul prevede modul de organizare a stațiilor de salvare pe apă, drepturile, obligațiile și răspunderea angajaților, precum și măsurile necesare pentru protecția și salvarea persoanelor aflate în pericol de înec. 

Regulamentul mai stabilește sarcinile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență privind organizarea activităților care vor asigura sporirea capacității de intervenție. La fel, documentul prevede condițiile de participare a voluntarilor în activitățile posturilor de salvare pe apă. Astfel, vor fi diminuate riscurile de producere a înecurilor în rândul populației și va fi sporită calitatea serviciilor de salvare pe apă.

Potrivit calculelor estimative, deschiderea și întreținerea anuală a stațiilor centrale de salvare presupune cheltuieli de cca 1,4 milioane de lei, iar alte cca 900 mii de lei sunt necesare pentru întreținerea anuală a acestora. 

În prezent, pe teritoriul țării funcționează 19 stații și posturi de salvare pe apă în regim 24/24. Anual, personalul posturilor de salvare pe apă salvează de la înec în jur de 340 de persoane și acordă ajutor calificat pentru circa 1.800 de persoane.

PUBLICITATE