Fără cravată cu Victoria Andriuța

0
262

” Poartă-te cu oamenii așa, cum ai vrea să se poarte ei, cu tine.”

Funcție:Primarul satului Șeptelici, raionul Soroca

Născută: 15 septembrie 1971, în satul Șeptelici

Carieră: 31 ani de activitate

Zodia: Fecioară

Culoarea preferată: Roz

Mâncarea preferată: Legumele coapte

Scurt autoportret

Sunt un om căruia îi place viața, frumosul și oamenii buni la suflet. Îmi place să dezvolt viața, familia, localitate.

Victoria Andriuța -soție?

Dacă la începuturi eram timidă, impulsivă, atunci experiența de familie m-a schimbat, văd lucrurile alt fel. Dar totuși, las de dorit, pentru că activitatea pe care o am, îmi i-a mai tot timpul. Sunt o norocoasă pentru că am un soț înțelegător și iubitor.

Victoria Andriuța-mamă?

Am un fecior, Roman, are 21 de ani, îl iubesc nespus de mult, este puterea, ajutorul și mângâierea mea. La moment face drept și administrate la ASEM. Suntem într-o relație de prietenie, comunicăm mult. Sunt mândră de el, fiindcă a reușit să-și creeaze o familie minunatată și încurând va devein tătic.

Victoria Andriuța-primar?

Cel mai bine vor răspunde la această întrebarea, oamenii din sat. Ca primar, sunt ambițioasă, îndrăzneață și îmi place să fac lucruri frumoase, pentru sătenii mei.

Cum este să fii primar la cel de-al doilea mandat?

La inițiativa și susținerea  oamenilor, am candidat la funcția de primar la al doilea mandat. Este o muncă grea dar îmi place. Îmi doresc ca fiecare, care vine la Șeptelici, să găsească un sat dezvoltat, iar sătenii să fie mândri de localitatea în care trăiesc.

Ce calități trebuie să aibă un primar bun?

Un primar bun, trebuie să știe să se pună, în pielea sătenilor. De la părinții mei, am învățat o regulă de care țin cont toată viața:”Poartă-te cu oamenii așa, cum ai vrea să se poarte ei, cu tine.”

De unde începe firul vieții?

M-am născut în satul Șeptelici, r-nul Soroca, într-o familie de oameni gospodari. Tata a fost președinte de colhoz, iar mama asistentă medicală. Am o soră și un frate, avem o relație foarte apropiată, eu fiind sora mai mare.

Cum este să fii sora mai mare?

Este frumos și responsabil. Părinții, de mică m-au educat, să am grijă de sora și fratele mai mic. Se mai întâmpla să merg și la adunările de părinți.

Ați fost un copil cuminte?

Am avut o copilărie fericită și frumoasă. Am copilărit pe ulițele Șepteliciului, Racovățului și Șolcaniului, asta datorită faptului că tata, era repartizat la muncă aici.

O șotie pe care nu o veți uitat, niciodată?

Da, șotii am făcut multe. Dar, mai memorabilă este cea, când fiind un copil de 7-8 ani am ajuns la Soroca. S-a întâmplat când mătușa, având o nuntă, a adus-o pe verișoara mea, de 5 ani, la bunica la Șetelici. Ei și pentru că nu se oprea din plâns, am hotărât s-o ajut. Am schimbat 2 autobuze și am ajuns la Soroca, tefere și nevătămate. Când am sunat la ușă, unchiul a încremenit . N-am luat bătaie, dar o mustrare bună, a fost.

La școală, ați fost o elevă exemplară?

Și astăzi mă întâlnesc cu diriginta mea de clasă, de la gimnaziul din Racovăț, Tamara Lupașcu și mă laudă, zice că am fost o elevă străduitoare. Am fost cuminte și îmi plăcea cartea.

Dar studentă, ați fost la fel de străduitoare?

Fiind marcată de diriginta mea, îmi doream mult să merg pe urmele ei. De-aceia după gimnaziu, am mers și am făcut facultatea de limbă rusă de la Universitatea din Bălți. Am absolvit-o cu succes și am activat în calitate de profesoară, 7 ani, la Șeptelici. Am făcut și a doua facultate, la drept.

Prima dragoste?

Da, a fost, ca la toată lumea. Dar dragostea adevărată, am simțit-o când l-am întâlnit pe soțul meu, care la fel, este din satul Șeptelici. Pe 7 mai ne-am cunoscut, iar pe 2 iunie, ne-am căsătorit. A fost o dragoste la prima vedere, care durează și până astăzi.

Unde ați jucat nunta?

Nunta am jucat-o la Șeptelici, pe 2 iunie 1991, am avut circa 500 de invitați. A fost o nuntă mare, veselă și frumoasă.

Cea mai fericită zi din viața dumneavoastră?

Odată ce te-ai trezit dimineața, ești sănătos, cu cei dragi alături, asta și este fericirea.

Care este scopul vieții?

Scopul meu, este ca familia să-mi fie sănătoasă și fericită, sătenii mulțumiți și sănătoși.

Ce semnifică pentru dumneavoastră, satul Șeptelici?

Șeptelici este puterea și rădăcina mea, locul unde mă simt cel mai bine, sat ce îmi dă forță. Aici sunt rudele mele, sătenii mei, la care țin mult.

Victoria Andriuța este o femeie fericită?

Da, sunt o femeie fericită. Am o familie frumoasă și unită. Am o muncă, care-mi place.

PUBLICITATE