Cu prietenie de la Fălticeni la Soroca

0
179

 Rotary Club Fălticeni din România, membru al Mișcării Internaționale Rotary, au achiziționat și au donat la Soroca pentru refugiații din Ucraina peste trei tone de ajutor umanitar.

    Acțiunea a fost posibilă datorită obiectivului urmărit de Mișcarea Internațională Rotary de a face bine indiferent de hotare, dar și datorită colaborării Rotary Club Fălticeni și Rotary Genève International cu structurile colegiale din țara noastră, municipiile Chișinău și Soroca.

  „Am adus donaţii din partea noastră şi a Clubului Rotary Genève International la solicitarea prietenilor noştri de la Rotary Club Triumph şi Rotary Club Soroca. Este un început de drum al unui parteneriat pe care îl vom semna ulterior. Sperăm să fie de bun augur acest prim ajutor”, a menţionat Tudor Monoranu, președinte Rotary Club Fălticeni.

 „Avem o colaborare prietenoasă cu ambele cluburi şi astăzi, iată că suntem la Soroca. Războiul din ţara vecină ne-a mobilizat pe noi toţi, durerea vecinilor noştri este şi a noastră. Suntem aici pentru a susţine prietenii noştri rotaryeni din Soroca, care sunt ajutaţi de prietenii rotaryeni din Fălticeni, ce au binevoit să aducă un lot de produse necesare refugiaţilor din Ucraina”, a spus Liviu Grib, Rotary Club Triumph.

    Evenimentul a avut loc duminică, 8 mai, la Consiliul Raional Soroca, unde a fost depozitată donația pentru repartizare.

  „Am avut ocazia să ne întâlnim cu Rotary Club Fălticeni, România care au venit către Consiliul Raional cu o donaţie destul de importantă pentru persoanele refugiate din Ucraina. Ne bucurăm foarte mult să cunoaştem noi oameni, ce ne oferă noi oportunităţi de a aduce cât mai multe bucurii pentru cei aflați într-o situaţie dificilă astăzi”,  ne-a relatat doamna Svetlana Păunescu, vicepreşedinte al raionului Soroca.

Printre cei care au luat parte la primirea donației au fost chiar și unii refugiați, aflați deja de câteva luni la noi, în raionul Soroca.

  „Suntem din Kiev, Ucraina, locuim în satul Schineni, raionul Soroca. Am cunoscut oameni foarte buni şi primitori aici, la Soroca care mereu ne sunt alături. Din martie am făcut cunoştinţă cu Rotary Club Soroca. Între noi s-a legat o prietenie frumoasă. Am primit repetat ajutoare, dar şi am făcut voluntariat pentru a ajuta semenii noştri. Mulţumim mult tuturor celor care ne sunt alături şi ne susţin”, ne-a spus o refugiată.

   De la începutul anului Rotary Club Soroca  a realizat mai multe proiecte, dar intenția lor rămâne și în continuare să fie alături de cei care au nevoie de ajutor atât la Soroca, cât și în regiune.

   „În spatele unui proiect finisat, un zâmbet şi un sincer mulţumesc vine de această dată de la refugiaţii din Ucraina. Şi această acţiune ancorată în sprijinul refugiaţilor va însori un portret în timp, un nou început a unei frumoase prietenii dintre Rotary Club Fălticeni, Rotary Genève International, Rotary Club Triumph şi Rotary Club Soroca”, a accentuat Natalia Vrancean.

                                                                                   Ziarul Nostru

PUBLICITATE