Cât de responsabili sunt șoferii din Soroca? Aceștia au fost atenționați, pentru că și-au parcat mașinile neregulamentar.

0
808

Astăzi, 26 octombrie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Inspectoratul General de Poliției a lansat Campania de sensibilizare a populației la asigurarea accesului pentru serviciile specializate de urgență și neadmiterea blocării căilor de acces cu genericul „Fii responsabil, salvează o viață”.

În acest sens, începând de astăzi și pe parcursul următoarelor zile, echipele de intervenție ale pompierilor și poliției urmează să ajungă în cele mai greu accesibile sectoare și curți ale blocurilor pentru a avertiza conducătorii auto care se parchează neregulamentar și îngrădesc accesul către edificii.

Pompierii însoțiți de echipajele poliției au reușit să ajungă pe mai multe adrese de pe străzile Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir, Luceafărul, Viilor, etc, din municipiul Soroca și s-au confruntat cu impedimente în încercare de a intra în curțile blocurilor. Accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor au fost îngrădite de autovehiculele parcate neregulamentar.

Pompierii atenționează oamenii că parcarea mijloacelor de transport în căile de acces tergiversează intervenția echipelor de salvatori, iar timpul de răspuns în situații excepționale se mărește și respectiv poate duce la consecințe mult mai grave în cazul incendiilor și altor situații de risc.

Campania „Fii responsabil- Salvează o viață” va fi desfășurată în mai multe municipii și localități din țară, în locurile cu aglomerații de persoane din preajma piețelor, spitalelor, dar și curțile blocurilor de locuit supraetajate. Scopul acțiunii este de a responsabiliza deținătorii de mijloace de transport și ai încuraja să nu parcheze în locuri neregulamentare.

PUBLICITATE