Razii în localurile, magazinele, stațiile Peco și piețele din Soroca

0
749

Polițiștii din Soroca au desfășurat razii de monitorizare privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a infecţiei COVID-19

În zilele de weekend, angajații Inspectoratului de Poliție Soroca au desfășurat activități de monitorizare privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a infecţiei COVID-19, conform prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică nr. 62 din 22 septembrie 2021 şi nr. 63 din 08 octombrie 2021.

Toate localurile, magazinele, stații Peco și piețele sunt în vizorul poliţiei.

Totodată au fost petrecute convorbiri cu administratorii acestora pe marginea situaţiei pandemice, în special au fost punctate măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19, precum şi rolul primordial al imunizării.

Oamenii legii au atenționat administrația localurilor privind evitarea surplusului de persoane; mereu să fie strict îndeplinite registrele de efectuare a termometriei şi de igienizare; permisiunea în încăpere a vizitatorilor doar cu prezentarea datelor de identitate pentru completarea fişei epidemiologice; cu prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau alte acte ce ar confirma că persoanele nu sunt infectate; atât vizitatorii cât și personalul să poarte mască de protecţie.

În paralel, angajații Inspectoratului de Poliție Soroca au verificat altă latură a respectării prevederilor CNESP.

Persoanele aflate în autoizolare au fost verificate la domiciliu.

Totodată, au fost întreprinse acţiuni de informare şi evaluare a măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 în lăcaşele sfinte din teritoriul deservit, fiind supuse verificărilor biserici şi mănăstiri.

Inspectoratul de Poliție Soroca va continua monitorizarea persoanelor fizice şi a celor juridice, pentru prevenirea infectării masive cu COVID-19.

Poliţia reiterează că toate aceste acţiuni sunt pentru protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor, iar conformarea la cerinţele impuse de autorităţi ne va ajuta pe toţi să putem opri această perioadă complicată prin care trecem toţi.

PUBLICITATE