DUPĂ ANI DE AȘTEPTARE DROCHIENII AU APĂ DE CALITATE LA ROBINET

0
33

Bucurie pentru locuitorii orașului Drochia. Dacă pînă acum aveau apă la robinet doar ziua, acum grație  proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”

 problema a fost rezolvată. Timp de un an, în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană și Ambasada Germaniei, implimentat de către Agenția Regională Nord, au fost efectuate un șir de lucrări.

Nina Cereteu, Primar or. Drochia ” Au fost reparate capital stațiile de pompare nr 2, 3, dotate cu pompe moderne, reparate toate cele 5 sonde din care se alimentează orașul cu apă și la fel din cadrul proiectului este construită o stație de  tratare a apei. Astăzi toți orășenii au apă 24 de ore în rezultatul implimentării proiectului.”

În cadrul proiectului a fost renovat și traseul principal de 17 km de apeduct, care avea o vechime de circa 60 de ani, lucru care a făcut posibil și  conectarea a  1200 de consumatori noi. Tot aici  a fost construit și un depozit, unde sunt stocate toate cele necesare pentru tratarea apei. Proiectul a costat 92 de mil de lei, tot aici și-au adus aportul cu 7 mil de lei primăria și cu 500 de mii de lei CR. În orașul Drochia locuiesc circa 20 de mii și 300 de locuitori. Un m3 de apă aici costă 10 lei, iar pentru canalizare drochienii achită 7 lei.

PUBLICITATE